Reprezentantii FMI s-au aratat interesati in discutiile cu membrii Comisiilor reunite de buget finante ale Parlamentului de numarul mare de amendamente aduse la Bugetul pe 2012 si de posibilitatea finantarii pr proiecte specifice nu a alocarilor pe ministere, a declarat pentru HotNews Maria Barna, presedintele Comisie de buget din Camera Deputatilor. La intalnire nu au participat reprezentantii Opozitiei, care au decis sa boicoteze intalnirea.

"Le-am explicat ca, din cauza votului uninominal introdus, fiecare parlamentar vrea sa faca ceva pentru colegiul din care provine, aceasta fiind una dintre cauzele pentru care au fost aduse amendamente atat de multe la actualul Buget", a mai spus Barna pentru HotNews.ro. Cat despre modalitatea de a bugeta pe proiect in parte si nu global pe minister este o metoda din Franta pe care o stim si noi. E vorba de a finanta performanta pe criterii clare. Urmeaza sa discutam in continuare despre posibilitatea aplicarii acestei metode", a adaugat presedintele Comisiei de Buget din Camera.

Potrivit Mariei Barna, FMI si-a aratat disponibilitatea de a consilia in 2012 Ministerul de Finante in vederea demararii unui asemenea proiect.

De asemeneam a mai aratat presedintele Comisiei, am convenit ca relatia dintre Finante, Statistica si Camera Deputatilor poate fi imbunatatita, in sensul ca noi, cei din Comisie sa nu mai fim obligati ca consultam site-urile institutiilor mentionate pentru a afla o informatie ci sa o primim atunci cand avem nevoie de ea si o solicitam, a conchis Barna

Intalnirea a durat circa o ora si jumatate, discutiile urmand sa capete contur mai consistent in cadrul unor sedinte viitoare.