Guvernul britanic va aplica "integral" recomandarile Comisiei Vickers asupra bancilor, care prevad in special izolarea activitatilor en detail, a anuntat duminica ministrul Comertului, Vince Cable, la postul de televiziune BBC1, citat de AFP.

"Vom pune in practica separarea bancilor", a spus Cable.

"Reforma structurala de amploar a bancilor, pe care noi (liberal-democratii) am aparat-o si am sustinut-o, va fi acum pusa in practica", a subliniat Cable, unul dintre 'greii' liberal-democratilor in guvernul de coalitie condus de premierul conservator David Cameron.

Ministrul Finantelor, George Osborne, avizase in iunie o reforma de profunzime a sectorului bancar, care isi propunea sa traga invatamintele necesare din criza financiara si sa evite o noua salvare a bancilor din banii contribuabililor, solicitand in special izolarea activitatilor en detail.

El daduse unda verde concluziilor "comisiei bancare independente" conduse de economistul John Vickers.

Aceasta comisie prounea obligarea bancilor sa-si izoleze activitatile en detail de cele de investitii, pana in 2019.

Vince Cable a precizat ca legislatia de baza "va fi propusa in timpul acestui mandat parlamentar".

City-ul londonez s-a aratat foarte reticent in ceea ce priveste propunerile comisiei Vickers, care prevad, de asemenea, o intarire a fondurilor proprii care ar putea costa bancile, potrivit Comisiei, intre 4 si 7 miliarde de lire sterline (4,7 - 8,3 miliarde de euro).