Avem azi aprecieri usoare si o lichiditate sustinuta din nou de tranzactiile cu obligatiuni. Pana la ora 15:00, sedinta a sugerat parca intrarea in vacanta, insa, in urma aparitiei stirii conform careia Instanta a anulat numirea lui Templeton ca administrator la Fondul Proprietatea, tranzactiile cu actiuni FP s-au intensificat, vanzatorii punand presiune. Totusi, scaderile nu au fost de o brutalitate iesita din comun. Primele reactii au dus pretul titlurilor FP la 0,42 (-2,89%) iar aici, a existat o acomodare cu evenimentul proaspat anuntat. La inchidere, actiunile Fondul Proprietatea s-au tranzactionat cu 0,426 lei/actiune (-1,50%), ceea ce demonstreaza ca evenimentul a starnit reactii variate. Pietele internationale au avut astazi o volatilitate redusa, oscilatii mai insemnate inregistrandu-se doar pe piata de commodities.

Stirile zilei:

  • Discutiile dintre presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu si avocatii companiilor petroliere investigate pentru retragerea de pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium s-au incheiat ieri inainte de ora 16, audierile incepand in jurul orei 10. O decizie finala urmeaza sa fie luata in perioada urmatoare (HotNews)
  • Ministerul Transporturilor si Bursa de Valori Bucuresti au decis sa colaboreze, avand in vedere ca pachete de actiuni detinute la societati comerciale aflate in portofoliul MTI urmeaza sa fie vandute prin metode specifice pietei de capital si cu utilizarea facilitatilor BVB (ZF)
  • Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat miercuri ca previziunile institutiei referitoare la cresterea economiei mondiale in 2012 vor fi aproape sigur revizuite in scadere, in special din cauza crizei datoriilor din zona euro (HotNews)
  • Germania va imprumuta anul urmator 250 miliarde de euro, in scadere de la 275 miliarde de euro in acest an, a anuntat, miercuri, agentia pentru administrarea datoriei tarii, citata de Reuters. Germania este considerata cea mai sigura tara din zona euro, in contextul crizei datoriilor suverane (ZF)