"Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, intrunit in data de 19 ianuarie a luat act de demisia lui Robert Rekkers din functia de director general al BT si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Bancii Transilvania. Rekkers a condus Banca Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administratie. Rekkers a fost declarat doi ani la rand "Bancherul anului", in 2010 si 2011. Contactati de HotNews, oficiali BERD (care detine 15% din BT) au declarat ca au luat nota de demisia lui Robert Rekkers si ca ii doresc succes in viitor.

Robert RekkersFoto: AGERPRES

"BERD a luat act de demisia domnului Robert Rekkers din poziţia de CEO al Bancii Transilvania. Domnul Rekkers a jucat un rol foarte important în dezvoltarea de Banca Transilvania în ultimii nouă ani. BERD ar dori să îi mulţumeasca domnului Rekkers pentru contribuţia sa semnificativă la succesul Bancii Transilvania, dorindu-i toate cele bune în eforturile sale viitoare", se arata in mesajul transmis HotNews din partea BERD, institutie care detine 15% din BT.

  • C.V. Robert C. Rekkers s-a nascut in 1959 la Amersfoort, Olanda. In anul 1984 a absolvit University of Business – Economics (Rotterdam), iar in 1985 Facultatea de Drept din Rotterdam. Cariera bancara a dlui Robert C. Rekkers incepe in anul 1985, in cadrul ABN AMRO Bank – Olanda, in anul 1992 devenind Director Adjunct al Sucursalei ABN AMRO din Asuncion – Paraguay, iar in anul 1994 devenind Vice-Presedinte/Sef al Departamentului Comercial al ABN AMRO Bank – New York. In 1997 este numit Country Manager – Presedinte al ABN AMRO Bank Columbia, iar in 1999 Country Manager – Presedinte al ABN AMRO Bank (Romania) S.A. Incepand cu anul 2002 este Director General – Chief Executive Officer al Bancii Transilvania S.A.

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activitatii BT si a Comitetului Executiv de Management, pe Peter Franklin. Acesta face parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania din anul 2010 si va prelua acest mandat, incepand cu data de 1 februarie 2012”, se mai arata in comunicat. Rekkers a indeplinit functia de director general al Bancii Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administratie.

Franklin face parte din echipa Bancii Transilvania din august 2010, fiind nominalizat de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in Consiliul de Administratie si este, de asemenea, membru in Comitetul de Audit si in Comitetul de Remunerare al BT. Are o experienta de 37 de ani in domeniul financiar bancar, in companii de prestigiu cum ar fi General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrand atat in Asia, cat si in Europa. Este absolvent al Oxford University.

  • Sefii celor mai mari banci locale pleaca unul dupa altul

Dominic Bruynseels, seful celei mai mari banci locale dupa active va fi inlocuit din functia de presedinte executiv al BCR de Tomas Spurny, actualul director general al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, si fost director al fondului de investitii PPF. Tomas Spurny, care are dubla cetatenie ceha-americana, a fost incepand cu 2007 director general si presedinte al consiliului director al PPF Cehia, iar din martie 2009 se afla la conducerea CIB Bank Ungaria. Potrivit unor surse din piata, Andreas Treichl, directorul executiv al grupului Erste, care detine BCR, va veni in aceasta saptamana la Bucuresti pentru a anunta numirea noului CEO.

Preşedintele BRD, Guy Poupet, va fi înlocuit cu directorul regional al sucursalei Societe Generale din Camerun, Alexandre Maymat. Guy Poupet a fost desemnat în poziţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD de la 1 ianuarie 2010, când l-a înlocuit pe Patrick Gelin, care a condus banca aproape nouă ani şi a plecat pe o poziţie în Comitetul de Direcţie al grupului Societe Generale.

Anul trecut,Volksbank International l-a numit în funcţia de preşedinte al Volksbank România pe fostul director executiv al subsidiarei din Cehia a grupului austriac, Johann Lurf, în locul lui Gerald Schreiner. Lurf (53 ani) a fost preşedintele executiv al Volksbank Cehia de aproape 14 ani şi a coordonat direct operaţiunile de retail. El a absolvit Academia de Afaceri Wiener Neustadt şi şi-a început cariera în cadrul gruplui Raiffeisen. Schreiner a condus Volksbank România din iunie 2006, anterior ocupând pentru trei ani poziţia de vicepreşedinte.

Potrivit unor surse din piata bancara, vor urma schimbari similare si la nivelul altor banci.