Seful Bancii Transilvania a demisionat din toate functiile detinute. Oficial BERD, pentru HotNews: Ii multumim d-lui Rekkers si ii dorim succes in eforturile sale viitoare

de Dan Popa     HotNews.ro
Vineri, 20 ianuarie 2012, 9:14 Economie | Finanţe & Bănci


Robert Rekkers
Foto: AGERPRES
"Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, intrunit in data de 19 ianuarie a luat act de demisia lui Robert Rekkers din functia de director general al BT si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Bancii Transilvania. Rekkers a condus Banca Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administratie. Rekkers a fost declarat doi ani la rand "Bancherul anului", in 2010 si 2011. Contactati de HotNews, oficiali BERD (care detine 15% din BT) au declarat ca au luat nota de demisia lui Robert Rekkers si ca ii doresc succes in viitor.

"BERD a luat act de demisia domnului Robert Rekkers din poziţia de CEO al Bancii Transilvania. Domnul Rekkers a jucat un rol foarte important în dezvoltarea de Banca Transilvania în ultimii nouă ani. BERD ar dori să îi mulţumeasca domnului Rekkers pentru contribuţia sa semnificativă la succesul Bancii Transilvania, dorindu-i toate cele bune în eforturile sale viitoare", se arata in mesajul transmis HotNews din partea BERD, institutie care detine 15% din BT. • C.V. Robert C. Rekkers s-a nascut in 1959 la Amersfoort, Olanda. In anul 1984 a absolvit University of Business – Economics (Rotterdam), iar in 1985 Facultatea de Drept din Rotterdam. Cariera bancara a dlui Robert C. Rekkers incepe in anul 1985, in cadrul ABN AMRO Bank – Olanda, in anul 1992 devenind Director Adjunct al Sucursalei ABN AMRO din Asuncion – Paraguay, iar in anul 1994 devenind Vice-Presedinte/Sef al Departamentului Comercial al ABN AMRO Bank – New York. In 1997 este numit Country Manager – Presedinte al ABN AMRO Bank Columbia, iar in 1999 Country Manager – Presedinte al ABN AMRO Bank (Romania) S.A. Incepand cu anul 2002 este Director General – Chief Executive Officer al Bancii Transilvania S.A.
Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activitatii BT si a Comitetului Executiv de Management, pe Peter Franklin. Acesta face parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania din anul 2010 si va prelua acest mandat, incepand cu data de 1 februarie 2012”, se mai arata in comunicat. Rekkers a indeplinit functia de director general al Bancii Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administratie.

Franklin face parte din echipa Bancii Transilvania din august 2010, fiind nominalizat de catre  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in Consiliul de Administratie si este, de asemenea, membru in Comitetul de Audit si in Comitetul de Remunerare al BT. Are o experienta de 37 de ani in domeniul financiar bancar, in companii de prestigiu cum ar fi General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrand atat in Asia, cat si in Europa. Este absolvent al Oxford University.
 • Sefii celor mai mari banci locale pleaca unul dupa altul
Dominic Bruynseels, seful celei mai mari banci locale dupa active va fi inlocuit din functia de presedinte executiv al BCR de Tomas Spurny, actualul director general al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, si fost director al fondului de investitii PPF.  Tomas Spurny, care are dubla cetatenie ceha-americana, a fost incepand cu 2007 director general si presedinte al consiliului director al PPF Cehia, iar din martie 2009 se afla la conducerea CIB Bank Ungaria. Potrivit unor surse din piata, Andreas Treichl, directorul executiv al grupului Erste, care detine BCR, va veni in aceasta saptamana la Bucuresti pentru a anunta numirea noului CEO.

Preşedintele BRD, Guy Poupet, va fi înlocuit cu directorul regional al sucursalei Societe Generale din Camerun, Alexandre Maymat. Guy Poupet a fost desemnat în poziţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD de la 1 ianuarie 2010, când l-a înlocuit pe Patrick Gelin, care a condus banca aproape nouă ani şi a plecat pe o poziţie în Comitetul de Direcţie al grupului Societe Generale.

Anul trecut,Volksbank International l-a numit în funcţia de preşedinte al Volksbank România pe fostul director executiv al subsidiarei din Cehia a grupului austriac, Johann Lurf, în locul lui Gerald Schreiner. Lurf (53 ani) a fost preşedintele executiv al Volksbank Cehia de aproape 14 ani şi a coordonat direct operaţiunile de retail. El a absolvit Academia de Afaceri Wiener Neustadt şi şi-a început cariera în cadrul gruplui Raiffeisen. Schreiner a condus Volksbank România din iunie 2006, anterior ocupând pentru trei ani poziţia de vicepreşedinte.

Potrivit unor surse din piata bancara, vor urma schimbari similare si la nivelul altor banci.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16380 vizualizari

 • +20 (20 voturi)    
  Rekkers - declaratii doar cu 1 luna in urma (1) (Vineri, 20 ianuarie 2012, 10:20)

  zizin [utilizator]

  Robert Rekkers despre Romania - declaratii 21.12.2011

  Românii ar trebui să nu mai fie atât de autocritici şi să nu mai ignore punctele tari pe care le au în faţa occidentalilor, consideră Robert Rekkers, preşedintele celei mai mari bănci cu capital privat autohton din România. Olandezul ştie ce spune: sosit în România în urmă cu 13 ani, a învăţat să preţuiască şi societatea de aici, şi calitatea muncii românilor, iar pentru Banca Transilvania are în continuare planuri şi argumente de creştere a creditării în 2012, în ciuda peisajului economic incert, cu bănci dominate mai curând de pesimism.

  "Bullshit", conchide scurt Robert Rekkers: aşa se referă bancherul olandez naturalizat în România la impresia, persistentă aici, că occidentalii ar fi mai buni, mai frumoşi, mai capabili decât românii. "Mereu cei din Vest au fost un exemplu pentru români, am considerat că tot ce vine de acolo e bun de importat, pentru ca acum criza să ne arate că nu e chiar aşa, că sunt şi acolo oameni care fac greşeli. Voi, românii, sunteţi foarte autocritici, dar credeţi că în Olanda sau Franţa este mai bine? Trebuie să avem mai multă încredere în ce se întâmplă aici! Nu mai fiţi atât de duri cu voi înşivă!", a sunat pledoaria neobişnuit de pasionată a lui Rekkers.
  • +9 (11 voturi)    
   intotdeauna l-am placut pe rekkers (Vineri, 20 ianuarie 2012, 11:25)

   qwe [anonim] i-a raspuns lui zizin

   atat prin prisma rezultatelor sale profesionale - ceea ce a facut la BT este de admirat, un exemplu pentru multi - dar si din cea a prezentei sale in spatiul public, intotdeauna echilibrat. ceea ce spui tu nu ma mira, imainea unui astfel de om, de profesionist dn "interior" vine sa imi completeze imaginea sa publica. fara nici o nuanta de ironie, cu tot respectul, domnilor de la guvernare si din politica- luati act! un astfel de om ar trebui adus in structurile de stat, ca tot a venit vorba de cateva ori. si, eu cred ca vreodatl-as vota si presedinte, e diferenta mare de calitate intre discursul sau si cel al celor care ne conduc. el ar putea fi un model de urmat, profesional si uman, si ar sti sa motiveze s sa catalizeze populatia. rezultatele il recomanda. e unul din expatii pentru care am cel mai mare respect.
  • 0 (0 voturi)    
   de aici (Vineri, 20 ianuarie 2012, 13:29)

   xy [anonim] i-a raspuns lui zizin

   http://www.businessmagazin.ro/cover-story/efectul-rekkers-9050870
 • +14 (14 voturi)    
  Rekkers - declaratii doar cu 1 luna in urma (2) (Vineri, 20 ianuarie 2012, 10:21)

  zizin [utilizator]

  Spusă în faţa unei săli pline cu executivi români din companii, veniţi la evenimentul MET THE CEO să-l asculte pe cel mai cunoscut dintre bancherii expaţi vorbind despre cariera lui şi viitorul creditării, pledoaria poate părea motivată de politeţe. Pe urmă, cei prezenţi ne-am dat seama că nu-i politeţe, ci un fel indirect de a judeca însuşi Vestul din care provine şi de a se teme pentru el. "Aveţi aici foarte multe atuuri, lucruri care merg bine. Oamenii sunt educaţi, există know-how, talente fenomenale în IT la Cluj, la Iaşi, la Bucureşti. Costul de a face afaceri este mic, nici măcar nu v-aţi îndatorat excesiv pentru investiţii, ca Ungaria, de exemplu." Aşa explică Rekkers de ce atâţia străini care vin aici pentru un mandat de 3-4 ani rămân mai mult, aşa cum a rămas şi el însuşi. Şi tot aşa explică de ce românii, deprinşi să muncească mai mult pe salarii mai mici decât în Vest, sunt mai bine pregătiţi pentru fazele următoare ale crizei decât occidentalii, pe care îi vede "mult mai răsfăţaţi" şi deci dezavantajaţi în viitorul apropiat. "Eu mereu v-am lăudat, pentru că am crezut şi cred că aveţi o valoare adăugată deosebită în termeni umani. În schimb, criza va lovi mai mult aceste ţări din Vest care nu au o astfel de istorie de austeritate şi o capacitate de adaptare aşa cum o aveţi voi", spune olandezul Rekkers.
 • +12 (12 voturi)    
  Rekkers - declaratii doar cu 1 luna in urma (3) (Vineri, 20 ianuarie 2012, 10:45)

  zizin [utilizator]

  Cât despre viitorul mediului economic, viziunea lui Rekkers nu e prea optimistă când e vorba de rezolvarea crizei din zona euro, dat fiind că "încrederea se câştigă foarte greu şi se pierde foarte uşor", iar aceasta e în esenţă o criză de încredere între investitori şi state. Pentru România însă, bancherul repetă că "jumătatea paharului e plină" - deja am lăsat în urmă mai bine de trei ani de criză, cu tot cu restructurările aduse de ea, aşa încât perioada care a rămas de parcurs până la ieşirea la liman poate încă doi ani e mai redusă. Va mai fi aici Rekkers şi la sfârşitul acestei perioade dificile? "Eu rămân aici cât doresc acţionarii să lucreze cu mine", răspunde el. "Dar m-am ataşat de România, mă simt bine aici", adaugă imediat. Şi-ar face o bancă proprie? Nu, fiindcă o bancă nouă n-ar merita lansată decât ca bancă de nişă, cu produse specializate, în timp ce tendinţa e acum de "back to basics", înapoi la prudenţă, la lichiditate, la esenţa muncii bancherului comercial: "Profesia de bancher n-o să dispară, însă va trebui să se reinventeze".
  • +4 (4 voturi)    
   una (Vineri, 20 ianuarie 2012, 11:21)

   una [anonim] i-a raspuns lui zizin

   una peste alta, demisia nu este o veste buna... :|
 • +5 (7 voturi)    
  pacat (Vineri, 20 ianuarie 2012, 11:47)

  florin [anonim]

  un om extraordinar. mai roman decat toti romanii.

  a reusit sa ridice o banca din subsolul sistemultui bancar pana aproape de varful piramidei
  • +2 (2 voturi)    
   Super Manager (Vineri, 20 ianuarie 2012, 14:54)

   Maria [anonim] i-a raspuns lui florin

   Este unul dintre cei mai respectati manageri din Romania si cred ca este excelent lider - socheaza prin prestanta, diplomatie si fermitate. Este o pierdere pentru BT.
 • +4 (4 voturi)    
  totusi (Vineri, 20 ianuarie 2012, 12:10)

  srpc [utilizator]

  plecarea lui Rekkers n-o fi avand legatura cu opozitia lui fata de afacerile murdare pe care unii dintre sefii BT voiau sa le faca, iar el s-a opus? dar cu presiunile infernale de a muta banca la Bucuresti ce s-o mai fi intamplat?
  • +5 (5 voturi)    
   care mutare?? (Vineri, 20 ianuarie 2012, 13:03)

   florin [anonim] i-a raspuns lui srpc

   nu s-a pus in discutie mutarea bancii la bucuresti din mai multe motive, unul din ele fiind faptul ca pana de curand cea mai mare parte a businessului era generata de ardeal si banat. doar de cativa ani (cam 2) bucurestiul, a inceput sa incline balanta (mai ales datorita orientarii businessului catre zona de corporate). chiar si asa, bucurestiul are o situatie speciala existand un centru regional bucuresti. in plus, activitatea la BT este foarte descentralizata (probabil centrala Bt-ului fiind cea mai mica din domeniul bancar ca numar de angajati raportat la cifra de afaceri)
 • 0 (2 voturi)    
  shiet ! (Vineri, 20 ianuarie 2012, 12:56)

  dodo [anonim]

  oare sa-mi vand actiunile de la TLV ?
  • 0 (2 voturi)    
   cred ca e cam tarziu (Vineri, 20 ianuarie 2012, 13:50)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui dodo

   e cam tarziu, cel putin pe termen scurt cred ca o sa scada cotatie pana nu devine clar de ce , si de ce in maniera asta, omul mai avea doar 3 luni de contract.
 • +2 (4 voturi)    
  o idee (Vineri, 20 ianuarie 2012, 18:20)

  vasca [anonim]

  Pentru ca tot nu stim ce sa punem in locul lui Boc cind va fi sa-si termine misiunea, uite o persoana care poate ar fi indicata sa vina la guvernare ca tehnocrat sau macar la presedintie
 • +2 (2 voturi)    
  speculatii (Vineri, 20 ianuarie 2012, 23:55)

  caltec [anonim]

  Explicati la demisia lui Rekkers are explicatia in interiorul acestei banci....Franklin, cel care-l inlocuieste pare sa fie solutia BERD-ului. Berd detine 15%....E foarte posibil ca noul CEO sa fie deasemenea un manager competent....Nu vad motive de ingrijorare in ce priveste actiunea....am si eu citeva si nu le vind.
 • 0 (2 voturi)    
  Imi pare rau (Sâmbătă, 21 ianuarie 2012, 12:00)

  DanDare [utilizator]

  Dl. Rekkers este un profesionist desavarsit. In domeniul bancar poate fi comparat cu ce a facut Raed Arafat in medicina de urgenta.
  Sper sa-l revad in curand la conducerea altei banci care doreste sa creasca asa cum a facut-o BT-ul. La noi in Romania, bancile pot face inca afaceri profitabile deoarece marjele de profit sunt mari si cheltuielile, in special cele cu resursa umana, sunt foarte scazute in comparatie cu Vest-ul.
 • 0 (0 voturi)    
  felicitari (Sâmbătă, 21 ianuarie 2012, 22:31)

  mm [anonim]

  a ramas un copil in urma, sa traiasca
  • 0 (0 voturi)    
   las' ca se poarta si la "case" mai mari (Luni, 23 ianuarie 2012, 14:18)

   @mm [anonim] i-a raspuns lui mm

   sub aparenta de legitimitate si de vina sunt doar parasutele de Romania dornice de "avans" social si financiar oricum dar nu pe munca cinstita. ceea ce conteaza este ca, profesional, rekkers a fost un exemplu.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by