Textul final al planului de redresare negociat intre Grecia si creditorii internationali a fost transmis miercuri celor trei lideri ai partidelor politice care sustin guvernul, pentru a fi aprobat in cadrul unei reuniuni programate in aceasta zi, a anuntat partidul conservator Noua Democratie (ND), citat de AFP.

Ultimele modificari ale acestui text de 50 de pagini au fost aduse in timpul noptii, in timpul negocierilor - care ar trebui sa fie ultimele - dintre premierul grec Lucas Papademos si troica ce reuneste creditorii publici, Uniunea Europeana (UE), Fondul Monetar International (FMI) si Banca Centrala Europeana.

Textul "prezinta liniile mari ale noilor masuri" pe care UE si FMI le solicita pentru deblocarea unei noi transe din imprumutul stabilit de Zona Euro la finele lui octombrie, a declarat o sursa din ND.

Trio-ul politic ce sustine guvernul - socialistul George Papandreou, conservatorul Antonis Samaras si liderul de extrema dreapta George Karatzaferis - este chemat acum sa-si exprime "acordul de principiu" asupra continutului proiectului.

In cazul unui raspuns pozitiv - solicitat urgent de creditorii acestei tari supraindatorate, dupa trei saptamani de negocieri inversunate - aceasta noua foaie de parcurs va fi supusa votului parlamentului, care ar putea avea loc in acest week-end.

Potrivit informatiilor aparute in aceste ultime zile, aceste masuri, ale caror detalii au fost "modificate pana in ultimul moment", potrivit sursei citate, prevad o scadere de circa 20% a salariului minim, reduceri ale pensiilor complementare si suprimarea rapida a 15.000 de locuri de munca in sectorul public.