UPDATE Sorin Blejnar, presedinte ANAF: Joi am retras licenta de functionare a societatii care organizeaza BINGO Metropolis. Masura intra in vigoare dupa ce contribuabilul va fi oficial instiintat. Phoenix Games: nu am primit instiintare oficiala, datoriile sunt garantate de o ipoteca mobiliara

de DP     HotNews.ro
Joi, 16 februarie 2012, 15:05 Economie | Finanţe & Bănci


Sorin Blejnar (foto arhiva)
Foto: Agerpres
"Am retras licenta de functionare societatii organizatoare a jocului BINGO Metropolis, dupa ce aceasta firma a inregistrat debite neachitate la bugetul de stat. Masura intra in vigoare dupa ce Secretariatul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc o va transmite contribuabilului", a declarat pentru HotNews.ro presedintele ANAF Sorin Blejnar. SC Phoenix Games SRL (firma care organizeaza Bingo Metropolis) are o colaborare cu postul de televiziune Antena1.


UPDATE 1 Compania Phoenix Games SRL declara, intr-un comunicat de presa transmis HotNews.ro, ca nu a primit nicio instiintare oficiala din partea Finantelor si ca datoriile de 1,2 milioane euro la bugetul statului sunt garantate de o ipoteca mobiliara in valoare de peste 1,7 milioane euro. Comunicatul Phoenix Games:

COMUNICAT DE PRESA

In urma informatiilor aparute in presa in cursul zilei de azi, S.C. PHOENIX GAMES SRL Bistrita, doreste sa faca urmatoarele precizari:

- S.C. PHOENIC GAMES SRL nu a primit nicio instiintare oficiala cu privire la decizia Comisiei de Reglementare a Jocurilor de Joroc din cadrul Ministerului de Finante. Daca se vor confirma zvonurile aparute in presa, dupa comunicarea oficiala a deciziei Comisiei, compania va recurge la caile prevazute de lege pentru continuarea activitatii si a proiectului Super Bingo Metropolis;

- S.C. PHOENIX GAMES SRL nu este in faliment sau incapacitate de plata. Inregistreaza, in acest moment datorii de 1.2 mil. euro la Bugetul Statului, dar aceste datorii sunt garantate de o ipoteca mobiliara, in valoare de 7.382.000 lei. Dorim sa precizam ca pana in prezent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a achitat la bugetul statului peste 138.000.000 lei (peste 32.000.000 euro) si va continua sa-si achite toate sumele restante in termen cat mai scurt. Permanent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a colaborat cu reprezentantii Directiei Fiscale Bistrita-Nasaud in oferirea de solutii stabile si viabile in recuperarea datoriilor inregistrate la bugetul de stat;

- Pana in acest moment, Super Bingo Metropolis a acordat premii in valoare de peste 295.000.000 lei (69.000.000 de euro) si premiile neachitate in acest moment sunt in termenul prevazut de Regulamentul de Joc;

- S.C. PHOENIX GAMES SRL are peste 3.500 de angajati si peste 800 de colaboratori care traiesc in acest moment din proiectul Super Bingo Metropolis. Ne exprimam dezamagirea ca Statul Roman, prin institutiile sale abilitate, nu ofera niciun sprijin companiilor romanesti, care inregistreaza un numar atat de mare de angajati. Inchiderea proiectului Super Bingo Metropolis va genera peste 3.500 de someri, care vor trebui sa fie preluati de bugetul statului, in aceasta perioada economica foarte sensibila.

- S.C. Phoenix Games SRL isi exprema indignarea fata de unii reprezentanti mass-media, care au prezentat realitatea in mod tendentios, creand o falsa problema si generand decizii pripite din partea institutiilor statului. Prin aceasta prezentare deformata a realitatii, acesti reprezentanti de presa se pot socoti responsabili de trimiterea in somaj a peste 3.500 de persoane.

- Speram ca Statul Roman, prin institutiile sale abilitate, sa revina asupra deciziei, daca aceasta decizie sa va confirma, care afecteaza in mod direct atat cei peste 3.500 de angajati, cat si a altor colaboratori indirecti a proiectului Super Bingo Metropolis.

Va multumim.

Eugen V. Cosma
Administrator
S.C. PHOENIX GAMES SRL

UPDATE 2 Reprezentantii Antena 1 au declarat pentru HotNews.ro ca televiziunea "va continua difuzarea jocului atat timp cat acesta va detine toate autorizatiile legale necesare. In acest moment, Antena 1 nu detine niciun fel de informatii oficiale cu privire la revocarea licentei de joc a firmei Phoenix Games".

 • Potrivit datelor prezentate pe site-ul emisiunii SuperBingo Metropolis, difuzata de Antena 1, licenta firmei Phoenix Games Srl pentru organizarea jocurilor de noroc - bingo organizate prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune avea o perioada de valabilitate intre 1 septembrie 2009 - 31 august 2014.
 • Antena 1 a inceput sa difuzeze emisiunea in toamna anului 2009. Programata initial duminica seara, aceasta a fost reprogramata in cursul zilei. Daca, in 2009, audienta medie a emisiunii era de aproape 700.000 de telespectatori, potrivit Paginademedia.ro, in ianuarie 2012 audienta in mediul urban a fost de 338.000 de telespectatori. 

Potrivit datelor oficiale de la Finante, SC Phoenix Games SRL (firma care organizeaza Bingo Metropolis) are 3.563 angajati si a inregistrat o pierdere in 2010 de 16.842.245 lei la o cifra de afaceri de peste 84 mil. lei. Datoriile catre Fisc ale organizatorilor Bingo Metropolis depasesc un milion de euro.
Raportul in care se cerea suspendarea licentei a fost inaintat miercuri Comisiei, care a decis amanarea luarii unei decizii pentru joi. In final, decizia a fost luata in unanimitate. ANAF a mai decis si poprirea conturilor şi sechestrarea bunurilor firmei.

Componenta Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc
Presedinte - secretarul de stat din cadrul Ministerului Finantielor Publice, coordonator al Directiiei generale management al domeniilor reglementate specific.
Din partea Ministerului Finantelor Publice- directorul general al Directiiei generale management al domeniilor reglementate specific - vicepresedinte;
Directorul general al Directiei generale juridice - membru.
Din partea Agentiiei Nationale de Administrare Fiscala, doi reprezentanti desemnati prin mandat de catre presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din personalul cu functii de conducere la nivel de cel putin director si care nu sunt implicati direct în actiuni de control asupra domeniului jocurilor de noroc.
Din partea Ministerului Administratiei si Internelor, un reprezentant desemnat prin mandat de ministrul administratiei si internelor din personalul cu functii de conducere la nivel de cel putin director si care nu este implicat direct în actiuni de control asupra domeniului jocurilor de noroc - membru.
Din partea Oficiului Natiional de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, un reprezentant desemnat prin mandat de presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor din personalul cu functii de conducere la nivel de cel putin director si care nu este implicat direct în actiuni de control asupra domeniului jocurilor de noroc - membru.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8044 vizualizari

 • -25 (35 voturi)    
  rusine (Joi, 16 februarie 2012, 15:09)

  vas [anonim]

  clar ca dc ii o firma romaneasca trebuie trasa in jos, probabil nu au vrut sa cotizeze la PDL
  • +9 (15 voturi)    
   E firma turnatorului Voiculescu!! (Joi, 16 februarie 2012, 15:28)

   haha [anonim] i-a raspuns lui vas

   O alta mizerie organizata de acelasi turnator. Si normal a tras o teapa statului roman de 1 milion de euro.
  • -1 (1 vot)    
   rusine.... (Vineri, 17 februarie 2012, 17:50)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui vas

   sa-ti fie tie excroc antenist..!!!!!!!!!!!!!!
 • +16 (24 voturi)    
  demonstratie (Joi, 16 februarie 2012, 15:12)

  ionut [anonim]

  pariem ca vom asista la un protest de sutinere a bingo metropolis?
  • +10 (12 voturi)    
   Ai dreptate.Vezi vas. (Joi, 16 februarie 2012, 15:33)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui ionut

   Antenele sunt in stare sa creeze confuzie si sa-si trimita oamenii in strada sa urle pentru orice,numai haos sa fie.Pe de alta parte si oamenii sunt prosti ca joaca la semenea pseudoconcursuri si ca urmaresc asemenea emisiuni.Din ce am observat,totu-i golanesc facut.
  • +14 (16 voturi)    
   tociu si palade (Joi, 16 februarie 2012, 15:53)

   Calin [anonim] i-a raspuns lui ionut

   in fund'u gol la Capatos.
 • +12 (16 voturi)    
  Bingo cu pierderi si porci care zboara... (Joi, 16 februarie 2012, 15:22)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Bilantul din 2010 e PE MINUS ?! Adica patronii au adus bani de acasa pentru premii si salarii ?! Mai minte omul, dar nici asa...
 • +14 (16 voturi)    
  Bingo! (Joi, 16 februarie 2012, 15:45)

  giacson [anonim]

  La munca, astia care cotizati, ca niste prosti ce sunteti, la organizatorii de astfel de furturi la scara nationala!
  Chiar ma intrebam cat o sa mai tina si mizeria asta de bingo pana se va sparge balonul de rahat!
  Treceti la lopata, nu la bilete!!
 • +12 (14 voturi)    
  castigatori (Joi, 16 februarie 2012, 15:50)

  Calin [anonim]

  tot timpul anuntau : x mii de persoane au castigat x sume ,dar niciodata x milioane au pierdut x sume.Poate le mai taia din elan participantilor.
 • +10 (12 voturi)    
  date prezentate aiurea (Joi, 16 februarie 2012, 15:57)

  bbk [anonim]

  "a inregistrat o pierdere in 2010 de 16.842.245 lei la o cifra de afaceri de peste 84 mil. lei. Datoriile catre Fisc ale organizatorilor Bingo Metropolis depasesc un milion de euro."

  Prima data se da o cifra exacta a pierderilor, pina la ultimul leu. Apoi se da cifra aproximativa de afaceri in forma super prescurtata. La sfirsit, datoriile se dau in euro.

  Deci, pe parcusul unui paragraf gasesti 3 metode de prezentarea a datelor, care complica intelegerea exacta.
  Bine ca nu a aparut si ceva in lei vechi, cum mai vad la unele televiziuni, ca sa para si mai mare suma respectiva.

  Oare nu se putea scrie ceva de genul "Pierderi de 16,8 milioane, cifra de afaceri 84 milioane, datorii de peste 4,35 milioane. E si compact, si se pot compara, ca si ordin de marime.
  • +2 (2 voturi)    
   Mai draga ce-i acolo e balon de sapun (Joi, 16 februarie 2012, 21:41)

   ogi [anonim] i-a raspuns lui bbk

   La fel ca si la loto .
   E simplu de citit acele calcule . N-au vindut f multe bilete , publicitatea a scazut etc .Sint costuri care se aduna si cum nu se vind bilete de unde sa dea bani ??? au adus de casa .Atunci e minus in fiecare luna .
   Si pentru ca n-au inteles sa se opreasca au rostogolit datoriile si a aparut situatia de fata .
   E simplu . As vrea sa fie si la noi ca la americani .De fisc si de moarte nu scapi
 • +2 (8 voturi)    
  In sfar shit (Joi, 16 februarie 2012, 16:01)

  zamolxisz [anonim]

  Ma declar mai mult decat fericit de gestul profund cultural pe care il face involuntar incultul de Blejnar.
  Eu un castig fabulos inchiderea SRL-ului cu pricina care prosteste oamenii cu acte in regula, indeamnandu-i sa lincezeasca pe canapele asteptand sa castige marele pot. Dar mai mult decat orice elimina acel divertisment de duzina promovat de doi actori de mana a douazecea, care desfida bunul simt si respectul la ore la care in tari civilizate se difuzeaza desne animate.
  Acest tip de bascalie ieftina pare a fi recurent, cu repetitiv la decada. In urma cu zece-12 ani facea furori acelasi tip de constructie hoteasca, culmea cu aceiasi imberbi protagonisti, si a sfarsit in acelasi mod.
  Parca am fi o natie de idioti, nu avem memorie... pierdem la Caritas in '92 investim la FNI in '98, jucam Super bingo in 2000, jucam si 10 ani mai tarziu, votam fripturisti in 2004, ne ardem cu ei si apoi ii mai votam inca o data in 2008 si 2009... s-ar putea si in 2012, si in 2112, ca asa e la noi....
 • -7 (7 voturi)    
  si cu angajatii ce facem?... (Joi, 16 februarie 2012, 20:04)

  george [anonim]

  "Potrivit datelor oficiale de la Finante, SC Phoenix Games SRL (firma care organizeaza Bingo Metropolis) are 3.563 angajati"... si cu angajatii astia ce planuri are d-nul Blejnar??? Le da dumnealui de mancare???? Le plateste el intretinerea???
  Daca aveau datorii la buget de ce ii inchizi??? cum isi recupereaza statul datoriile?
  asta-i gandire tip "kamikaze"! bine ca-i sustinem pe strainii care vin aici (gen Nokia), aia isi scot profitul din tara, platesc taxe foarte mici sau deloc si apoi lasa statul cu buzele umflate... dar o companie romaneasca o ingropam pentru 1 mil. euro, chiar daca firma aia a platit pana acum 32 mil. euro la stat.
  asta-i politica statului?????
  • +6 (6 voturi)    
   cu patronii trebuie facut ceva (Joi, 16 februarie 2012, 22:56)

   ribelalu [anonim] i-a raspuns lui george

   pentru ca angajatilor le-au retinut impozitele si taxele "la sursa" si nu le-au virat statului ceea ce este infractiune.
 • +4 (6 voturi)    
  comunicat de presa (Joi, 16 februarie 2012, 23:41)

  dna [anonim]

  Sa va traducem comunicatul de presa ;-Datorita faptului ca dl Ialomiteanu care ne scutea de la plata taxelor si de anularea licentei la Interventiile dlui Ioan Oltean,(pedelisti de frunte amandoi) ,a fost schimbat din functie si nu a mai putut amana hotararea comisiei care trebuia luata din Noiembrie anul trecut nu am mai putut continua excrocheriile financiare si evaziunea fiscala pe care am comis-o calculand eronat baza de impozitare de 10 respectiv 20% si am ramas fara licenta.Asta e,(IL MAI AVEAM ASOCIAT SI PE VIOREL HREBENCIUC daca nu stiati ,pt ca banu n-are culoare politica )
  • 0 (0 voturi)    
   un haloimis (Vineri, 17 februarie 2012, 17:56)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui dna

   in capul tau ,mai baiete, incerca sa te exprimi mai lucid.
 • 0 (0 voturi)    
  Salarii ? (Marţi, 21 februarie 2012, 19:50)

  Daniel [anonim]

  Ce salariu aveau cei care vindeau bilete ? Voiculescu poate sa traiasca din acei bani ? El tot vorbeste despre munca,perseverenta,onestitate. El este onest ? Poate spune sincer cum e sa traiesti din acei bani si de ce da salarii asa de mici ? Salarii mai mari le da la cei de la Antene care fac propaganda prin urlete,scandal,tonuri inalte,cearta !
 • 0 (0 voturi)    
  fost angajat (Luni, 30 iulie 2012, 11:56)

  fost angajat [anonim]

  nici cu nenea Blejnar nu mi-e rusine, nici cu firma asta de rahat..... se ingrijoreaza de soarta angajatilor pe care-i tinea la munca 10 ore pe zi si aveau contract de munca par time de ATENTIE! 1 ORA PE ZI SI ULTERIOR DE 4 ORE PE ZI !!!!!
  am actionat in judecata firma ptr ca m-a concediat abuziv -ptr ca plecam de la vanzare dupa 7 ore de munca- si am cerut instantei sa m-i faca dreptate conform codului muncii, iar instanta mi-a dat castig de cauza partial...fara sa oblige angajatorul la nici o plata a daunelor care mi-au fost facute...CE INSEAMNA ASTA???? _ JUDECA TU CITITORULE... ;)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by