Grecia a imprumutat 1,137 miliarde de euro, pe termen scurt, la un randament de 4,8%
Aceasta emisiune de titluri vine intr-o perioada in care statele si pietele asteapta stabilirea participarii creditorilor privati la operatiunea de stergere a 107 miliarde de euro din datoria detinuta de acestia, operatiune lansata pe 24 februarie, in efortul de a iesi din ''mlastina'' supraindatorarii. Decizia finala este programata pentru joi seara.
Supravietuirea financiara a tarii a fost asigurata pana acum prin imprumuturile de la Uniunea Europeana si FMI.
Suma imprumutata marti a fost mai mare decat oferta initiala, prin care Grecia viza atragerea a 875 de milioane de euro, a precizat agentia in comunicat.
In ultima emisiune similara, tara a imprumutat pe 7 februarie 812 milioane de euro, la un randament de 4,86%. Privata de accesul pe piete pentru finantarea pe termen mediu si lung din anul 2010, de la inceputul crizei datoriilor, Grecia nu mai are dificultati sa imprumute resurse, de doua ori pe luna, prin intermediul titlurilor de stat pe termen scurt.
Zona euro a aprobat o noua linie de credit de 130 de miliarde de euro pana in anul 2015, pe langa cele 110 miliarde acordate in 2010, dupa o operatiune reusita de restructurare a datoriei statului elen detinuta de banci si de fondurile private de investitii.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
unde esti Dragoiule?!
Totusi e putin probabil, randamentul asta e extrem de bun si pentru tari cu mult mai solide decat a noastra sau Grecia.