Un grup de actionari ai Royal Bank of Scotland (RBS) dau in judecata banca pentru recuperarea a circa 2,4 miliarde lire sterline (3,8 miliarde dolari) pierdute prin achizitia de actiuni cu putin timp inainte ca institutia financiara sa cada victima crizei financiare internationale declansate in 2008, relateaza Reuters citat de Mediafax.

Mike Neill, avocatul care coordoneaza actiunea juridica in numele grupului de actionari, a declarat luni ca plangerea este sustinuta de 7.400 de investitori, intre care se numara organizatii de caritate si biserici, iar numarul acestora ar putea creste.

O sursa judiciara familiara cu situatia a declarat pentru Reuters ca firma londoneza de avocatura Bird&Bird va trimite luni o scrisoare bancii, in numele actionarilor care au participat la o emisiune de titluri in 2008. O sursa din RBS a negat insa ca banca ar fi primit vreo scrisoare sau o citatie.

Plangerea a fost formulata impotriva bancii si a unor fosti directori, printre care Fred Goodwin, director executiv al RBS inainte ca institutia sa fie salvata de statul britanic, a declarat Neill.