Grecia a imprumutat marti 1,3 miliarde de euro in titluri de trezorerie la trei luni, la un randament de 4,25%, in scadere fata de ultima emisiune similara (4,61%), informeaza agentia greaca de gestionare a datoriei publice, citata de AFP.

Aceasta emisiune, subscrisa de doua ori si jumatate, este prima realizata cu succes dupa restructurarea unei parti a datoriei suverane grecesti, care a permis stergerea a 100 de miliarde de euro din datoria detinuta de creditorii privati.

Suma vizata initial pentru imprumut era de un miliard de euro.

Supravietuirea financiara a Greciei este asigurata de creditele primite de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, care au aprobat in aceasta luna un al doilea plan de salvare a statului elen in valoare de 130 de miliarde de euro, dupa ce Grecia primise un imprumut in anul 2010 de 110 miliarde de euro.

De asemenea, AFP anunta si faptul ca Spania a imprumutat 5,04 miliarde de euro printr-o emisiune de titluri la 12 si 18 luni, profitand de o cerere puternica din partea investitorilor.

Trezoreria spaniola, care viza sa imprumute intre 4,5 si 5 miliarde de euro, s-a situat in partea de sus a acestei marje, multumita unei cereri din partea investitorilor de aproape 12 miliarde de euro, a comunicat Banca Spaniei.

Pentru titlurile la 12 luni, radamentul titlurilor spaniole a scazut la 1,418% (fata de 1,899% la ultima emisiune similara), in timp ce pentru titlurile la 18 luni randamentele au fost de 1,711%, sub nivelul de 2,308% inregistrat anterior.