Samsung Electronics, cel mai mare producator de cipuri de memorie din lume, si-a dezvaluit planurile de a investi 7 miliarde de dolari pentru a construi prima fabrica de cipuri din China, informeaza BBC.

Samsung va investi initial 2,3 miliarde de dolari pentru producerea de cipuri pentru telefoane inteligente, tablete si MP3-playere si vizeaza cresterea graduala a investitiilor.

Firma cauta sa intre pe piata profitabila din China si a primit aprobarea guvernului pentru constructia noi fabrici la inceputul acestui an. Productia este asteptata sa inceapa pana la finalul anului 2013.

Samsung a spus pentru BBC ca noua facilitate va oferi posibilitatea sa raspunda rapid la cresterea sustinuta a cererii din partea clientilor si va intari competitivitatea in industria cipurilor de memorie.

Dupa ce a devenit un centru global de productie a electronicelor, China a inregistrat si o crestere a cererii interne pentru astfel de bunuri. Cresterea economica din ultimii ani a Chinei a dus la o crestere a nivelurilor veniturilor, oferind mai mult venit disponibil pentru consumatorii interni.

Acest lucru a facut ca statul asiatic sa devina una dintre cele mai mari piete ale gadget-urilor high tech si sa aiba printre cele mai ridicate ritmuri de crestere.

Cererea interna in China este asteptata sa creasca in continuare in urmatorii ani, analistii spunand ca acest lucru va conduce expansiunea cererii pentru cipuri de memorie.