Guvernul a aprobat in sedinta de marti sa aloce bani din fondul de urgenta aflat la dispozitia premierului catre proiecte din teritoriu. Astfel, primarile vor primi din fondul de rezerva 648,233 de milioane de lei pentru plata unor datorii si a unor lucrari pe proiecte aflate in derulare, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu. Potrivit acestuia, banii nu vor fi alocati in functie "de culoarea politica". Suciu a mai spus ca exista o serie de primarii care se afla in criza financiara, avand nevoie de acesti bani pentru plata unor arierate si pentru lucrari aflate in restanta de plata.

Dan Suciu nu a precizat numarul primariilor care vor primi bani din fondul de rezerva. In Monitorul Oficial va fi publicata saptamana viitoare o anexa la Hotararea de Guvern cu toate autoritatile locale care vor beneficia de acesti bani.

Surse din Coalitia de Guvernare au declarat ieri pentru HotNews.ro ca premierul Ungureanu si liderii Coalitiei de guvernare au ajuns la o intelegere pentru alocarea de bani din fondul de urgenta. "Banii sunt mai putini decat au cerut liderii Coalitiei si vor merge catre proiecte in derulare", au declarat sursele mentionate.

In urma cu o saptamana, premierul Mihai Razvan Ungureanu a parasit sedinta coalitiei dupa ce liderii PDL i-ar fi cerut sa aloce bani pentru colegiile in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere. Seful guvernului a declarat ca nu accepta presiunile politice in ceea ce priveste banii, potrivit unor surse citate de agentia Mediafax. Seful Guvernului le-a cerut atunci sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti la discutii. Potrivit surselor citate de agentia de presa, lista cu solicitari cuprindea in special alocari pentru localitatile aflate in circumscriptiile electorale in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere.