Somajul a continuat sa scada in Statele Unite ale Americii in aprilie, desi angajarea a incetinit pentru a treia luna consecutiv, potrivit cifrelor oficiale publicate vineri de Departamentul Muncii din Washington si citate de BBC. Rata oficiala a somajului a scazut cu 0,1% in aprilie, ajungand la 8,1%, precizeaza Departamentul american al muncii.

Rata ocuparii a crescut pentru a opta luna consecutiv, insa rata somajului continua sa ramana peste nivelul de 8% de la inceputul anului 2009.

Economia americana a creat in jur de 115.000 de locuri de munca in luna aprilie, mai putine decat luna precedenta si sub nivelul prognozat de specialisti.

Locurile de munca au fost create in sectorul serviciilor, in comert cu amanuntul si sanatate, in timp locurile de munca desfintate au provenit din sectorul transporturilor.

SUA a inregistrat doua luni consecutive de crestere robusta a locurilor de munca, in ianuarie si februarie, cand numarul locurilor de munca a crescut cu peste 200.000 in fiecare luna.

In ultimele doua luni, insa, a avut loc o scadere brusca a numarului de locuri de munca nou-create, in luna martie acesta fiind de 154.000. In aprilie analistii se asteptau la o crestere puternica.