Economia Germaniei a revenit pe crestere in primele trei luni ale anului, cu o expansiune a Produsului Intern Brut peste asteptari, de 0,5%, relateaza BBC.

In ultimul trimestru al anului 2011 economia Germaniei se contractase cu 0,2%, fiind prima scadere economica dupa anul 2009. Fata de acelasi trimestru al anului trecut economia Germaniei a crescut cu 1,7%.

In acelasi timp, economia Frantei a inregistrat o crestere 0 in primul trimestru, dupa cresterea de 0,1% de la finalul anului 2011.

Agentia germana de statistica, Destatis, a precizat ca in primul trimestru expansiunea a fost cauzata in principal de cresterea exporturilor si consumul intern ridicat.

Revenirea pe crestere semnifica faptul ca Germania a evitat asa-numita recesiune W.

Prin comparatie, cifrele cu privire la Franta au fost sub asteptarile analistilor, iar datele privind ultimul trimestru al anului 2011 au fost revizuite in jos, la 0,1% de la 0,2%.

"Nu este o surpriza buna", a declarat Philippe Waechter, de la Natixis Asset Management. Acesta a adaugat ca aceasta evolutie a fost cauzata de consumul slab si de lipsa investitiilor.

Statisticile privind PIB-ul Frantei au fost publicate in ziua in care noul presedinte Francois Hollande va fi investit, cel care a promis ca va stimula cresterea economica.