Conform unui comunicat remis Hotnews.ro, Saxo Bank, banca daneza specializata in investitii si tranzactionare online, a anuntat, dupa sedinta consiliului de administratie, noul presedinte al consiliului. Dennis Malamatinas, in mod curent vicepresedintele consiliului de administratie, preia functia de la Kurt K. Larsen, presedinte al consiliului din 2010.

Dennis Malamatinas a devenit membru al consiliului de administratie al Saxo Bank in anul 2007. Are un MBA la Universitatea din Chicago.

"Saxo Bank indeplineste deja propunerile rezonabile ale FSA (Autoritatea serviciilor financiare daneze) pentru cerintele mai stricte cu privire la consiliile directoare ale companiilor financiare daneze. Tocmai pentru a urma spiritul propunerilor, am decis sa ma retrag din functia de presedinte la Saxo Bank. Atu-urile mele in conducerea corporatiilor sunt in structura organizationala si operatiunile, iar acestea nu sunt specifice operatiunilor bancare. Prin urmare, este potrivit ca Dennis Malamatinas, cu cunostintele sale vaste si temeinice in domeniul financiar, sa devina presedinte. Sunt bucuros sa raman membru al consiliul de administratie Saxo Bank, una dintre cele mai inovatice si interesante companii pe care le cunosc", a declarat Kurt K. Larsen.