Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Claudiu Doltu, impreuna cu Dong Yeon Kim, Vice-ministru in Ministerul Strategiei si Finantelor din Republica Coreea, au semnat luni Declaratia Comuna privind Programul "Knowledge Sharing Program" -KSP, in vederea extinderii si aprofundarii relatiilor de cooperare dintre Romania si Republica Coreea, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor.

Programul consultativ "Knowledge Sharing Program" are ca scop principal furnizarea de asistenta performanta in domenii politice cheie. Prin intermediul acestuia, experienta sud-coreeana si cunostiintele avansate sunt impartasitestatelor partenere, orientate spre performanta.

Domeniile de referinta ale programului KSP se extind de la strategiile de dezvoltare industriala si promovare a exporturilor, economia cunoasterii, managementul crizelor economice si pana la dezvoltarea resurselor umane.

Secretarul de stat Claudiu Doltu si Vice-ministrul sud-coreean Dong Yeon Kim vor coordona, din partea celor doua ministere partenere, activitati de consultari, cercetari comune si implementari de proiecte comune cu Institutii Financiare Internationale.

Istoria performantei KSP a inceput in 2004, cand Ministerul Strategiei si Finantelor de la Seul a pus la dispozitia statelor partenere experienta de dezvoltare acumulata de Republica Coreea pentru sustinerea obiectivelor economico-sociale.

Pana in prezent, proiectul a realizat obiective complexe, in afara Uniunii Europene: Algeria (Dezvoltarea pietei creditelor de consum - 2006), Azerbaidjan (Strategii de acces in OMC - 2007), Ghana (Definirea fundamentelor firmelor mici si mijlocii - 2007), Turcia (Sistemul national de inovare si tehnologie - 2008), Uzbekistan (Zona Industriala libera Novoi - 2009), Republica Dominicana (Sistem de productie si distributie a energiei electrice - 2009).