Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a declarat marti, la Londra, ca liderii Zonei Euro ar trebui "sa faca mai mult" pentru sustinerea cresterii economice, prin intermediul reformelor structurale, dar fara a majora deficitele, relateaza AFP.

"Trebuie facut mai mult pentru crestere, in principal prin intermediul reformelor structurale", si nu prin masuri de relansare, "deoarece nu credem ca situatia bugetara a statelor membre permite" acest lucru, a spus Lagarde, intr-o conferinta de presa sustinuta in capitala britanica, atunci cand a fost intrebata care sunt mijloacele de depasire a crizei din Zona Euro.

Intrebata care sunt mijloacele de depasire a crizei din Zona Euro, Lagarde a vorbit despre "o mai buna impartire a poverii bugetare" intre tarile membre.

Printre optiunile posibile, teoretic, figureaza emiterea de euro-obligatiuni, un proiect respins ferm pana in prezent de catre Berlin.

Noul presedinte francez, François Hollande, care doreste sa acorde o prioritate absoluta cresterii, in timp ce Germania ramane inflexibila in ceea ce priveste rigoarea bugetara, s-a declarat pregatit sa recurga la toate masurile necesare, la summitul european din 23 mai, "inclusiv euro-obligatiuni".

In ianuarie, Lagarde luase in calcul acelasi tip de solutie, evocand crearea de "obligatiuni comune" pentru "a convinge pietele de viabilitatea" monedei unice.