Draghi (BCE): Traim un moment crucial in istoria Uniunii. Avem nevoie de un pact de crestere, alaturi de cel pentru disciplina bugetara
"Traim un moment crucial in istoria Uniunii", criza datoriilor aratand "slabiciunile" (constructiei europene), a declarat Draghi, intr-un discurs tinut in fata mai multor sute de studenti de la universitatea Sapienza.
"Am ajuns intr-un punct in care procesul de integrare europeana are nevoie de un salt curajos de imaginatie politica pentru a supravietui", a spus Draghi.
Cum a declarat deja in mai multe randuri, acesta a reafirmat "necesitatea unui pact de crestere" alaturi de pactul fiscal, care vizeaza intarirea disciplinei bugetare in blocul comunitar.
Acest pact pentru crestere economica se bazeaza mai ales pe "reformele structurale", in special ale pietei muncii, insa si pe relansarea investitiilor publice, gratie unui rol mai mare al Bancii Europene pentru Investitii si o reprogramare a fondurilor structurale europene.
Acest lucru nu va duce la o crestere a deficitelor publice deoarece "nu exista crestere sustenabila fara a pune conturile publice in ordine".
Inainte ca Draghi sa ajunga, un grup de 60 de studenti au manifestat in fata universitatii impotriva politicii de austeritate impusa in statele Uniunii Europene. Acestia au purtat banderole si au distribuit bancnote tiparite de 50 de euro pe care era scris "Nu BCE, nu austeritatii". Insa presedintele BCE a fost primit triumfator in interiorul amfiteatrului.
Draghi a participat la un omagiu pentru economistul Federico Caffe, care a fost un mare discipol european al lui John Maynard Keynes, economistul britanic care, in anii '30 in SUA, a recomandat investitiile publice pentru a relansa activitatea economica.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
http://finance.yahoo.com/tech-ticker/the-u.s.-middle-class-is-being-wiped-out-here%27s-the-stats-to-prove-it-520657.html
- 61% dintre americani traiesc de la un salar la altul.
- 50% dintre americani detin mai putin de 1% din bogatia natiunii.
- 83% din capitalul societatilor comerciale din SUA este detinut de 1% din populatie.
- Raportul dintre salariul mediu al managerilor si salariul mediu al angajatilor "de rand" este de pana la 500 la 1.
- Mai mult de 40 milioane de americani au nevoie de tichete pentru alimente (asigurate de stat) pentru a supravietui.
- 21% dintre copiii din USA traiesc SUB LIMITA SARACIEI !
- 43% dintre americani au contribuit cu mai putin de 10.000 dolari pentru pensie.
- In ciuda crizei economice, numarul milionarilor din SUA a crescut cu un "procent enorm" de 16%, ajungand la 7.8 milioane (2,5% din populatia SUA).
Aceste date arata ca:
1. Regulile "jocului" economic si social nu sunt corecte. Cu un alt set de reguli am avea alte rezultate. Discrepanta uriasa dintre cei putini si bogati si cei multi si saraci nu se datoreaza diferentei de valoare dintre aceste categorii ci este rezultatul acestor reguli.
2. "Scara valorilor" a fost distorsionata de cei care doresc mentinerea statu-quo-ului, pentru a justifica aceasta situatie: banul a devenit masura valorii omului.
3. Cei care sunt dezavantajati de aceste reguli nu pot sa le schimbe, deci sunt condamnati la saracie.
Avand in vedere ca 61% dintre cetatenii americani traiesc de la un salar la altul, este evident ca trebuie schimbate regulile "jocului" economic si nu trebuie admis ca piata sa decida soarta oamenilor. Clasa de mijloc este afectata (nu ajutata) de aceste reguli de "joc" (neoliberalism, autoreglementarea pietei), dupa cum se vede si din articolul citat.
Dar tocmai pt ca ei prefera concurenta in favoarea milei, SUA ca si intreg produce pe cap de locuitor cu aproximativ 40% mai mult decat UE. Daca iei in calcul puterea de cumparare, produce chiar cu 50% mai mult.
As vrea sa vad datele date de tine si pt UE.
Un profesor a facut un experiment. In loc sa puna notele individual elevilor a facut o medie aritmetica astfel cei ce invatau luau aceeasi note ca cei care nu invatau. Dupa cateva examene, cei ce invatau au considerat ca nu mai are sens sa invete daca oricum iau aceeasi nota cu toti si bineinteles ca media clasei a scazut atat de mult incat abia aveau nota de trecere.
Sunt convins ca tu nu traiesti de la un salar la altul. Probabil nici nu ai habar care e ziua de salariu ca oricum se aduna acolo mai mult decat poti sa cheltui. Norocosule!
Oricum ca sa-ti iasa mai bine propaganda asta proasta trebuia sa pui si cati americani sunt in penitenciare. Aia da statistica impresionanta ;)
Sa va vedem...."succesuri" !!!