Christine Lagarde nu este dispusa sa renegocieze planul de imprumut pentru Grecia
"Nu sunt deloc dispusa sa negociez sau sa renegociez. Suntem dispusi sa gasim faptele", a declarat Lagarde pentru postul de televiziune CNBC, in timp de o echipa de tehnicieni din partea UE, FMI si BCE a sosit marti la Atena pentru a incepe primele audituri.
"Sunt sigura ca (guvernul grec, n.r.) va avea cifre excelente de comunicat (...). Chiar vreau sa stiu ce au facut in ultimele luni pentru a se conforma programului" fixat de cei trei creditori internationali, a conchis aceasta. Format dupa doua alegeri legislative succesive, noul guvern grec s-a definit ca proeuropean insa sustine renegocierea conditiilor imprumutului acordat Greciei care se apleaca sub greutatea datoriei sale.
Din 2010, zona euro si FMI au deblocat doua pachete de imprumuturi pentru Atena, in valoare de 110 miliarde de euro apoi de 130 de miliarde, in plus fata de steregerea unei datorii de 107 miliarde de euro, detinuta de creditori privati. In schimb, Atena s-a angajat sa revina la un buget echilibrat pana la sfarsitul lui 2014 cu posibilitatea amanarii termenului limita cu un an daca cresterea economica a tarii ramane puternic negativa.

“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center / Rectorul Universității București: Există și o mare inechitate
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Tot o data nu grecii au votat politicienii care au condus tara in ultimii ani. Politicienii greci au aparut miraculos in parlamentul grec.
Nici Romania nu e departe de asa ceva. Zone sarace din Romania voteaza an de an cu acelasi partid, devin si mai sarace(mai putin cativa baroni locali) si tot nu invata nimic. Bine inteles ca nu ei sunt de vina, sunt doar prosti.
Morala: Lagarde nu plateste nici un cent impozit la venit de 550.000 pe an si 100.000 fond de protocol.
Degeaba joaca ei teatru si spun ca grecii sunt raisi corupti si guvernele nu fac nimic.Sistemul politic greci si cel economic au la baza coruptia pe care au infiintat-o germanii si au intretinut-o pentur a putea vinde la preturi uriase catre statul greci si pentru a se infiltra economic in europa de est.
Cit despre guverne, germanii le ridica, germanii le darima, iar ultimile alegerii au aduc la guvern cele doua partide corupte de germani care sunt cauza dezastrului Greciei, dar pe care germanii le-au sprijinit si le-au re-adus la putere.
Acum germaniis e pling ca nu se intimpla nimic in hrecia, pai cum sa se intimple cind guvernele sunt puse pe criteriul slugarnaciei si nu al competentei.
Greseala Germanie este ca sprijina aceeasi hoti.
Rezultatul este ca niciodata Hrecia nu se va indrepta intrucit Germania doreste acceeasi hoti corupti care sa ii promoveze interesele.
La fel si in Romania, nu stim scalvii cui suntem, ai rusilor, ai germanilor sau a unei tovarasii.