Liderii politici greci au ajuns la un acord privind masurile de austeritate in valoare de 11,5 miliarde de euro cerute de creditori internationali Atenei, au anuntat miercuri oficialii greci, citati de presa internationala.

"Propunerea primului-ministru a fost acceptata de catre liderii politici", a declarat reporterilor ministrul de finante Yannis Stournaras, dupa trei ore de discutii. Premierul Antonis Samaras si Yannis Stournaras au spus ca nu s-ar pune problema renegocierii unui plan de salvare cu creditorii, inainte ca Grecia sa-si recastige credibilitatea, dupa doi ani de obiective ratate si promisiuni desarte, scrie Reuters.

Liderul socialist Pasok, Evangelos Venizelos, a declarat ca Grecia ar trebui sa solicite un timp mai indelungat pentru a-si atinge obiectivele stabilite in cadrul planului financiar de salvare a tarii.

Timpul este scurt pentru Grecia, care trebuie sa ramburseze BCE la sfarsitul lunii august obligatiuni de 3,2 miliarde de euro care ajung la scadenta, in timp ce Troica trebuie sa decida daca deblocheaza sau nu a doua transa de salvare 130 miliarde de euro.

Oficialii greci spun tara are intarzieri in aplicarea planului de austeritate din cauza unei recesiuni mai severe decat se preconiza.