UPDATE 13:20 Victor Ponta a declarat, la iesirea din sediul Bancii Nationale, unde a stat aproape o ora si jumatate, ca a discutat cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu despre "stadiul actual al vizitei CE, FMI si BM" si ca semnalele "sunt importante, de stabilitate, de predictibilitate".

"Indiferent de ce a fost pana pe 29 iunie o criza politica, institutiile statului, incepand cu BNR, functioneaza si isi fac datoria", a precizat primul ministru, adaugand ca este intru totul de acord cu Mugur Isarescu cand este vorba despre nevoia de "calm si dialog".

"Guvernul isi face datoria, nu mai intram in batalii politice si nu mai raspundem la atacuri politice", a sustinut el, declarandu-se convins ca vor aparea si rezultatele.

Premierul Victor Ponta a ajuns la sediul Bancii Nationale a Romaniei in jurul orei 12:20, fiind intampinat de guvernator, anunta agentia Mediafax.

Discutia are loc in contextul vizitei delegatiei FMI in Romania, schimbarii mai multor ministri din Guvernul Ponta si dupa referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, asupra caruia urmeaza sa se prununte Curtea Constitutionala.

Totodata, intalnirea are loc dupa declaratiile de luni ale guvernatorului BNR. Isarescu a afirmat ca politicienii vor afla curand ca pe pietele financiare "gura bate fundul", singura solutie fiind dialogul, care ar trebui sa domine discursul politic, iar cine nu il stapaneste sa plece, fara a avea pretentia sa-i scoata pe ceilalti din casa.

"Folosesc cuvintele unui foarte bun prieten al Romaniei, personalitate in lumea finantelor, care mi-a spus chiar asa: 'Mai, voi chiar nu aveti ce sa faceti?' (...) Asa judeca lumea, si nu trebuie uitat ca lumea aceasta este formata din piete de unde Romania ia sume importante ca sa-si finanteze deficitul bugetar si ca sa merg mai departe pentru a plati salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joaca a BNR si de o interferenta. Aici este vorba de a trasmite semnale foarte clare ca aceasta tara trebuie sa mearga inainte, institutiile trebuie sa-si faca datoria (...) Fiecare trebuie sa-si faca datoria, iar in materie de finante internationale, atentie, si in finante interne, mai mult decat in oricare alta parte, spun eu ca gura bate fundul, si il bate rau de tot. Si nu avem nevoi de asa ceva. Este un mesaj pe care il repetam", a spus Isarescu.

El a aratat ca BNR isi face datoria, cauta sa obtina profit si sa achite la buget 80% din aceasta suma, care-l ajuta pe ministrul de Finante, Florin Georgescu, sa-si indeplineasca obiectivele