Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) anticipeaza o incetinire persistenta a activitatii in majoritatea economiilor importante la nivel mondial, cea mai pronuntata fiind in Italia, in timp ce in Marea Britanie se observa o revenire pe calea spre recuperare, relateaza AFP.

"Indicatorii compoziti avansati de OCDE", conceputi pentru a anticipa punctele de cotitura ale activitatii economice in raport cu tendinta sa", indica semnele unei incetiniri a dinamicii cresterii" economice in Japonia si Statele Unite ale Americii, a precizat OCDE intr-un comunicat.

In zona euro, Franta si Germania exista semnele unei cresterii moderate, cu exceptia Italiei, unde este asteptata o incetinire mai semnificativa decat se astepta initial.

Indicatorul compozit conceput pentru Marea Britanie evidentiaza o revenire a semnelor de relansare a activitatii economice, in timp ce pentru Canada este asteptata o crestere moderata.

In randul tarilor emergente importante, pentru China, Rusia si India, indicatorii continua sa arate o incetinire a economiei, in timp ce in Brazilia reluarea activitatii pare "mai moderata" decat se anticipase cu o luna in urma.