Rectificarea bugetara pe 2012 a determinat diminuarea veniturilor cu 2,7 miliarde de lei, iar a cheltuielilor cu 1,3 miliarde de lei, deficiul urmand sa se majoreze cu 1,4 miliarde de lei, se arata intr-o ordonanta publicata luni in Monitorul Oficial. Actul normativ mai arata ca sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale se majoreaza cu 612,9 milioane lei, din care 500 milioane de lei pentru achitarea unor arierate.

Guvernul a aprobat saptamana trecuta proiectul de rectificare bugetara pe anul 2012.. Rectificarea bugetara vizeaza modificarea deficitului bugetar de la 1,9% la 2,25% din PIB.

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a spus, saptamana trecuta, ca rectificarea bugetara a fost construita pornind de la o crestere economica de 1,2% o crestere a PIB nominal la 607 miliarde lei, o inflatie de 3,5%, un curs leu/euro de 4,45 lei/euro, si un deficit bugetar de 2,2%.

La randul sau, premierul Victor Ponta a spus ca in urma rectificarii s-au asigurat sumele necesare reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea acelor parti din pensii incasate in mod ilegal. De asemenea, s-au asigurat banii pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati si pentru angajarea a 564 de judecatori si grefieri.