Preturile productiei industriale au coborat ca serie ajustata cu 0,1%

de DP     HotNews.ro
Marţi, 11 decembrie 2012, 10:48 Economie | Finanţe & Bănci


In luna octombrie 2012, productia industriala a ramas la acelasi nivel ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a scazut cu 0,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. "Dupa stagnarea din trimestru lal treilea, se pare ca in ultimele 3 luni din acest an cresterea indicelui productiei industriale va fi marginala-  0.2-0.3%", explica Vlad Muscalu, economist ING.

In perioada 1.I-31.X.2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,3%, respectiv cu 0,6%.
Octombrie 2012 comparativ cu septembrie 2012

In luna octombrie 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 6,8%, sustinuta de cresterea celor trei sectoare industriale. Industria prelucratoare a crescut cu 7,3%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 5,4% si  industria extractiva cu 1,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri, astfel: industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,7%), industria bunurilor intermediare (+8,2%), industria bunurilor de uz curent (+6,8%), industria bunurilor de capital (+5,8%) si industria energetica (+4,4%).


Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a ramas la acelasi nivel cu cel din luna precedenta. Industria prelucratoare a crescut cu +0,2%, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut  cu 3,4%, respectiv cu 1,8%.
 
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+3,8%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,4%) si scaderi in industria bunurilor de uz curent (-2,5%), in industria bunurilor de capital (-1,6%) si in industria energetica (-1,2%). 
 
Octombrie 2012 comparativ cu octombrie 2011

In luna octombrie 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 3,9% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii industriei extractive (+7,5%) si industriei prelucratoare (+4,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 1,1%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: in industria bunurilor de folosinta indelungata (+20,0%), in industria bunurilor de capital (+4,6%), in industria bunurilor de uz curent (+4,1%) si  in industria bunurilor intermediare (+3,5%). Industria energetica a scazut cu 0,2%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,1% comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, ca urmare a scaderii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-1,4%) si industriei prelucratoare (-0,7%). Industria extractiva a crescut cu 6,1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,0%), in industria bunurilor intermediare (+1,2%) si in industria bunurilor de uz curent (+0,2%). Industria energetica si  industria bunurilor de capital au scazut cu  1,3%, respectiv cu 0,3%.

Perioada 1.I -31.X.2012 comparativ cu  perioada 1.I -31.X.2011

In perioada 1.I- 31.X.2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 0,3%, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+5,9%) si industria extractiva (+1,6%).  Industria prelucratoare a scazut cu 0,6%. 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri: in industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,3%) si in industria bunurilor de capital si in industria energetica (+2,9% fiecare). Industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 3,8%, respectiv cu 0,1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I- 31.X.2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, a crescut cu 0,6 %, sustinuta de productia si furnizarea  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+5,7%) si de industria extractiva (+1,5%). Industria prelucratoare  a scazut cu 0,2%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,3%)  in industria bunurilor de capital (+4,1%), in industria energetica (+2,8%) si in industria bunurilor de uz curent (+0,3%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 3,5%.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

274 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by