UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing IFN au cumparat business-ul de retail si Royal Preferred Banking al RBS Romania reprezentand aproximativ 315 milioane euro in active si 230 milioane euro in pasive, au transmis HotNews.ro marti oficialii celor doua banci. Tranzactia se va finaliza dupa obtinerea aprobarilor necesare de la BNR si de la Consiliul Concurentei si este planificata pentru a doua jumatate a acestui an. Toti angajatii RBS Romania asociati activitatilor de retail si Royal Preferred Banking vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank in urma consultarii partenerilor sociali.

„Segmentul de Retail este important pentru banca noastra si aceasta achizitie se potriveste foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu si lung, urmand sa ne mentinem abordarea de banca europeana de top pe piata romaneasca” a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.

„Ne face placere sa anuntam astazi clientilor nostri de retail si Royal Preferred Banking aceasta vanzare. Profilul international si solida reputatie a grupului UniCredit reprezinta o solutie atractiva pentru clientii nostri care vor continua sa beneficieze de produse si servicii de inalta calitate. Ne mentinem strategia de a deveni o banca dedicata clientilor persoane juridice, oferind produse de tranzactii bancare si trezorerie competitive si inovative segmentului pe care ne concentram, companii de top internationale si locale de dimensiuni mari si clienti institutionali” a declarat Henk Paardekooper, Presedinte RBS Romania.

Toti clientii vor fi informati asupra procesului privind transferul si pasii necesari de urmat. Nu vor exista modificari in conditiile contractuale ale produselor si serviciilor oferite. Incepand cu data efectiva a transferului, clientii vor putea beneficia de oferta complexa de produse si servicii de retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank deserveste 591.000 de clienti, printr-o retea de 208 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

RBS Bank (Romania) S.A. face parte din Grupul Royal Bank of Scotland si are o strategie de business concentrata pe deservirea clientilor companii de top internationale si locale de dimensiuni mari, precum si a clientilor institutionali prin oferirea de produse competitive de tranzactii bancare si trezorerie. Banca este prezenta pe piata romaneasca din anul 1995, fiind una dintre primele banci straine care au deschis operatiuni in Romania.