Cofondatorul gigantului Microsoft, Bill Gates, si-a recastigat primul loc in topul celor mai bogati oameni ai lumii. Gates, in varsta de 57 de ani are o avere evaluata la 72,7 miliarde de dolari, in crestere cu 16% da la inceputul anului potrivit Indexului miliardarilor, realizat de Bloomberg.

El a reusit sa il devanseze pe magnatul mexican Carlos Slim, datorita actiunilor Microsoft care au atins maximul ultimilor 5 ani si care au sporit averea lui Gates cu de 10 miliarde de dolari.

De la inceputul anului 2013, actiunile Microsoft au urcat cu 28%, in pofida faptului ca cel mai recent sistem de operare al companiei, Windows 8, nu a avut succesul scontat. Gates pierduse titlul de cel mai bogat miliardar in 2007 in fata lui Warren Buffett, care controleaza compania de investitii Berkshire Hathaway.

"Cand vorbim despre reforma intr-o tara care este in esenta saraca si un locuitor al ei apare in topul listei celor mai bogati, nu este un lucru bun", a declarat Greg Lesko, director la Deltec Asset Management LLC, cu sediul in New York.

"A avut o destul de buna situatie de monopol in Mexic si utilizatorul mexican de telefonie mobila a platit mai mult decat ar fi trebuit. Aplaud aceasta pentru tara" a adaugat acesta.

Pe locul al treilea in topul bogatilor lumii este Warren Buffett care are o avere de 59,7 miliarde de dolari. Cu 3,7 miliarde mai mult decat spaniolul Amancio Ortega, cea mai bogata persoana din Europa.

Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin au averi in crestere cu peste 22% fata de acum un an, datorita aprecierii actiunilor motorului de cautare. Ei sunt pe locurile 18 si, respectiv, 19, mai arata indexul Bloomberg.