Afacerile din industrie au urcat in primele 4 luni cu 6,9%. Cresterea se datoreaza evolutiei industriei prelucratoare

de DP     HotNews.ro
Vineri, 7 iunie 2013, 10:21 Economie | Finanţe & Bănci

In luna aprilie 2013, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut atat fata de luna precedenta cu 5,9%, cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 12,7%.   Cumulata pe primele 4 luni, cifra de afaceri din industrie a crescut fata de perioada 1.I-30.IV.2012 cu 6,9%, a anuntat vineri Institutul National de Statistica. Cresterea din aprilie se datoreaza evolutiei industriei prelucratoare (+6,3%). Industria extractiva a scazut cu 2,1%, se mai arata in comunicatul Statisticii.

  • Pe  marile  grupe  industriale  s-au  inregistrat cresteri in toate sectoarele: industria  energetica  (+9,3%), industria  bunurilor  intermediare (+7,3%), industria bunurilor de uz curent (+7,3%), industria  bunurilor de capital (+3,1%) si industria  bunurilor  de  folosinta   indelungata   (+1,6%).

  • Cifra de afaceri din industrie, in luna aprilie 2013, fata de luna aprilie 2012, a crescut  pe ansamblu cu 12,7%, datorita cresterilor din industria prelucratoare (+13,1%) si industria extractiva (+3,1%). Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor de capital (+32,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+15,6%), industria bunurilor intermediare (+12,8%) si industria bunurilor de uz curent (+11,2%). Industria  energetica a scazut cu 32,8%.

  • Cifra de afaceri din industrie, in perioada 1.I-30.IV.2013, fata de perioada 1.I-30.IV.2012, a crescut pe ansamblu cu 6,9%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+7,3%). Industria extractiva a scazut cu 1,0%. Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in urmatoarele sectoare: industria bunurilor de capital (+18,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,3%), industria bunurilor intermediare (+7,6%) si industria bunurilor de uz curent (+3,5%). Industria  energetica a scazut cu 18,7%.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


630 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă