Mdelania Hancila, fostul economist sef al Volksbank a fost recrutata de ASF dupa ce si-a prezentat demisia din banca, ea urmand sa fie consilier pe probleme de cercetare a prim-vicepresedintelui Daniel Daianu, au declarat pentru HotNews.ro surse bancare.

Melania HancilaFoto: Hotnews

Melania Hancila, unul dintre economistii sefi din banci la care media apela cel mai des, detinea din 2008 functia de economist sef si director al departamentului de Cercetare si Strategie. Ea a absolvit Facultatea de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, dupa care a lucrat in 2003 ca manager asistent pentru Romania Hypermarche (Cora), pentru ca din 2004 sa-si inceapa cariera in banking, domeniul care o atrasese din facultate.

S-a angajat la Credit Europe Bank Romania ca ofiter de cont in cadrul unei sucursale, dupa care in 2005 a preluat pozitia de analist de cercetare in cadrul directiei de trezorerie a aceleiasi banci. In 2007 s-a mutat la Banca Comerciala Romana, ca analist in departamentul de cercetare si strategie - ultima functie detinuta inainte de a se alatura Volksbank Romania.