Moneda europeana se tranzactiona miercuri in jurul orei 11,30 la un nivel de 4,48 lei, la un nivel sensibil apropiat fata de cel la care a inchis marti. "Pietele regionale au inregistrat volume reduse ieri, cu participantii la piata asteptand cel mai probabil concluziile sedintei de politica monetara din SUA din aceasta seara. Cu toate acestea, leul a fost tranzactionat in volume mai ridicate decat de obicei intr-o zi in care s-a depreciat pana dincolo de 4,48/EUR", se arata intr-o nota trimisa in aceasta dimineata de economistii ING clientilor corporate ai bancii.

Cum aceasta evolutie nu este legata intr-un mod cert de o tendinta regionala, credem ca o astfel de miscare a fost din nou favorizata de conditiile generale ale unor piete lipsite de adancime, asa cum sugereaza episoade anterioare. Conform fundamentelor insa, suntem in continuare optimisti cu privire la perspectivele leului atat pe termen scurt cat si pe termen lung si ne asteptam ca moneda locala sa ajunga la 4,43/EUR pana la finalul saptamanii.

Ratele ON au ramas la nivelul facilitatii de depozit, acest lucru sustinand probabil asteptarile managerilor de lichiditate legate de conditii de lichiditate in continuare favorabile in septembrie, fapt ce a fost reflectat de scaderea usoara a ratelor la 1M pana la 2,5%. Mai mult, ratele la 3M si-au consolidat pozitia la minimul de final de sedinta de 2,9% din acest an, dupa o scadere temporara de 10pb. Lichiditatea interbancara favorabila a sustinut probabil si scaderile de 2-3pb in randamentele titlurilor de stat pe termen scurt ieri. Totusi, notam si cresterea de marime similara a randamentelor pentru titluri cu scadente mai indepartate, miscare care indica rezultate mai putin clare la urmatoarele licitatii ale MF pentru instrumente cu maturitati mai lungi, se mai arata in documentul citat