Care sunt constructiile speciale la care vor fi aplicate noi impozite, la ce resurse minerale vor creste redeventele si care vor fi efectele

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Marţi, 5 noiembrie 2013, 12:08 Economie | Finanţe & Bănci


Guvernul vrea sa creasca incasarile la buget in 2014 prin suprataxarea sectorului energetic, prin majorarea redeventelor cu 25% la resursele minerale si prin acciza suplimentara la carburanti. Pana acum, constructiile speciale nu erau supuse impozitarii. Din 2014 vor fi. Toate aceste constructii speciale sunt folosite in domeniul energetic si cel al transporturilor. In ceea ce priveste cresterea redeventelor, Guvernul a anuntat ca vor fi facute modificari, deocamdata, la resursele minerale. Vezi in text care sunt constructiile speciale, la ce resurse vor creste redeventele si care vor fi efectele.


Care sunt resursele minerale la care vor creste redeventele

 • Cărbuni, minereuri feroase, neferoase, de aluminiu şi roci aluminifere, de metale nobile, radioactive, pământuri rare şi disperse, pietre preţioase şi semipreţioase, produse reziduale miniere, roci bituminoase, ape minerale terapeutice, ape termominerale, ape geotermale şi gazele care le însoţesc, gaze necombustibile, nămoluri şi turbe terapeutice;
 • substanţe nemetalifere
 • roci magmatice, roci metamorfice, calcare industriale şi de construcţii, dolomită, gresie şi tufuri industriale;
 • argile, marne, loess, nisip şi pietriş, nisip şi roci caolinoase;
 • alabastru industrial, piatră ponce, sienite nefelinice, gips, cretă, nisip silicios, bentonită, nisip caolinos, ardezie şi diatomită;
 • bazalt ornamental, dacit ornamental, andezit ornamental, riolit ornamental, granit ornamental şi granodiorit ornamental; aragonit ornamental şi siliconite ornamentale;
 • marmură, calcar ornamental, gresie ornamentală, travertin şi tufuri ornamentale;
 • săruri haloide.

NOTA Redeventele nu pot fi majorate in cazul licentelor aflate in vigoare decat in situatia in care titularul lor va fi de acord sa semneze acte aditionale la acordurile incheiate cu Agentia Nationala de Resurse Minerale. Altfel, noile redevente sunt valabile doar pentru noi acorduri. De aceea, Guvernul nu se poate baza pe venituri prea mari in 2014 din cresterea redeventelor.

Care sunt constructiile speciale

Printre constructiile speciale se afla sondele de titei, hidrocentralele, termocentralele, retelele de telecomunicatii, cosurile de fum, barajele, digurile, potrivit clubafaceri.ro:
 • –sonde de titei, gaze, sare;
 • platforme de foraj marin;
 • centrale hidroelectrice, termoelectrice, nuclearoelectrice, statii de transformare si de conexiuni, precum si cladirile si constructiile speciale anexe ale acestora, posturi de transformare, retele aeriene de transport si distributie a energiei electrice si stalpii aferenti acestora, cabluri subterane de transport, instalatii electrice de forta;
 • canalizatii si retele de telecomunicatii subterane si aeriene;
 • cai de rulare, de incinta sau exterioare;
 • galerii subterane, planuri inclinate subterane si rampe de put;
 • puturi de mina;
 • cosuri de fum;
 • turnuri de racire;
 • baraje si constructii accesorii;
 • diguri, constructii-anexe si contoane pentru interventii la apararea impotriva inundatiilor;
 • constructii hidrometrice, oceanografice si hidrometeorologice, hidrotehnice, de imbunatatiri funciare, porturi, canale navigabile cu ecluzele si statiile de pompare aferente canalelor; constructii
 • poduri, viaducte, apeducte si tuneluri; speciale
 • retele si conducte pentru transportul sau distributia apei, produselor petroliere, gazelor si lichidelor industriale, retele si conducte de termoficare si retele de canalizare;
 • terasamente;
 • cheiuri;
 • platforme betonate;
 • imprejmuiri;
 • instalatii tehnologice, rezervoare si bazine pentru depozitare;

NOTA Ramane de vazut daca toate sau doar o parte din aceste constructii speciale vor fi impozitate. In ceea ce priveste sectorul energetic, o supraimpozitare va duce la cresterea tarifelor la energia electrica si gazele naturale. De exemplu, impozitarea stalpilor de electricitate va avea ca prim efect cresterea tarifului de transport. In conditiile in care cresc costurile la transportator si la distribuitor, vor fi majorate si tarifele finale.

 • Riscuri: Preturi mai mari la energie, incasari mai mici decat cele preconizate

Sectorul energetic a mai fost supraimpozitat si la inceputul lui 2013.
Incepand cu 1 februarie 2013, toate activitatile extractive, inclusiv extractia petrolului, dar mai putin cea a gazului natural, sunt impozitate cu un procent de 0,5% aplicat la veniturile obtinute de operatorii din aceste industrii. De asemenea, operatorii economici care desfasoara cumulativ activitati de extractie si comercializare a gazelor naturale sunt supraimpozitati cu 60% din veniturile suplimentare obtinute ca urmare cresterii preturilor gazelor naturale, ca efect al dereglementarii pietei. Separat, operatorii de transport si distributie de energie electrica si gaze naturale vor plati un impozit de 0,1 lei/MWh pentru transport si 0,75 lei/MWh pentru distributie. Din toate aceste impozite noi introduse in februarie, Guvernul estima sa obtina fonduri de circa 600 milioane lei in 2013. Insa, realitatea nu prea a tinut cont de estimari si nu s-au obtinut decat 25-35% din cat s-a preconizat, lucru recunoscut recent chiar de ministrul finantelor, Daniel Chitoiu.

Un efect asupra pretului final il va avea si acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litrul de carburanti (n.red. idee lansata de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu). In plus, toate accizele se vor actualiza cu rata inflaţiei. Pana acum se actualiza in functie de cursul leu euro stablit de BNR la 1 octombrie. In conditiile in care in 2013 nivelul stabilit a fost cu 1,6% mai redus fata de 2012, incasarile la buget in 2014 ar fi fost mai mici fata de 2013. Acesta este motivul pentru care Guvernul a hotarat sa actualizeze accizele in functie de inflatie. Aceste majorari ale accizelor vor determina cresteri la toate produsele accizabile, in special la carburanti. Mai departe, toate aceste scumpiri se vor regasi in intreaga economie.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25840 vizualizari

 • +29 (33 voturi)    
  Efecte colaterale (Marţi, 5 noiembrie 2013, 12:48)

  Frank777 [utilizator]

  Toate acest costuri vor fi descarcate copios in tarife si preturi care se vor reflecta in final pe buzunarul tuturor romanilor pensionari sau bugetari ,liber cugetatori sau artisti ,manelisti sau soferi de taxi ,pededisti sau pnlisti,pdlisti sau ppddisti.
  Viclenie.Asa cum anunta Ponta pare ca va fi treaba unora care au instalatii si ca treaba lor pe omul cxare nu are sonde nu il priveste.
  ba o sa il priveasca si o sa le iasa pe nas guvernarea Ponta.
  • +26 (28 voturi)    
   ii inteleg pe cei fara prea multa scoala (Marţi, 5 noiembrie 2013, 13:25)

   mariage [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   Nu ii inteleg pe cei cu studii medii si superioare ce se lasa manipulati in asa hal de doi cocalari, unul birepetent si altul sut de ferentari.
   • +10 (12 voturi)    
    aia sunt mai multi (Marţi, 5 noiembrie 2013, 15:16)

    nocomment [utilizator] i-a raspuns lui mariage

    atat!
   • +11 (13 voturi)    
    Pardon.. (Marţi, 5 noiembrie 2013, 19:49)

    Andrei966 [utilizator] i-a raspuns lui mariage

    sutz de Gara de Nord, noi, cei din Ferentari avem onoare, manca-ti-ash, noi nu plagiem, ciordim direct!!!
   • +5 (5 voturi)    
    diplome cumparate (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 8:04)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui mariage

    Nu ma mira deloc, la cum s-au cumparat diplomele si doctoratele...
  • +24 (26 voturi)    
   nu prea mai au loc in preturi (Marţi, 5 noiembrie 2013, 13:45)

   catelu [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   Preturile sunt deja la limita maxima suportata, si orice crestere se reflecta in scaderea consumului. Si chiar la alimente, unde de obicei consumul se mentinea chiar si dupa scumpiri. Dar odata ajuns la fundul sacului omul mananca atat cat isi mai permite.
   Pentru cine n-a observat asta in ultimii 20 de ani, PSD = saracie + hotie.
   • +10 (10 voturi)    
    Falimentul CFR infrastructura (Marţi, 5 noiembrie 2013, 21:40)

    Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui catelu

    "La 31.XII.2012 liniile de cale ferată de folosinţă publică, în exploatare însumau 10777 km"

    Daca socotim vreo 7 m latime (in medie) spatiu dedicat pentru calea ferata, ies vreo 75 mil. mp. Oare cat e impozitul anual pentru suprafata asta ?

    De unde se vor plati acesti bani ? Nu e si asta o metoda de a falimenta CFR-ul ?
    • +9 (9 voturi)    
     ce face tonta, (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 8:06)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     ca prim ministru al guvernului pe care il conduce (ca sa-i citez inepta afirmatie cu care se mandreste de aproape doi ani), este sa falimenteze tara cu unic scop imbogatierea personala a sacalilor din usl si strangerea cat mai rapid de fonduri la partid, ca doar vin alegerile europarlamentare si prezidentiale.
     nu-l intereseaza cu ce costuri si pe cati oameni ii va calca in picioare.
     o sa dea drumul la tiparnita de bani, pentru ca, inveitabil, inflatia va exploda cat de curand.
     votacii usl/psd vor fi foarte multumiti ca li se vor mari lefurile, fara sa gandeasca (cu ce?) ca in cifre reale (in traducere pentru ei, puterea de cumparare va scadea alarmant) vor fi din ce in ce mai saraci.
    • 0 (0 voturi)    
     pai... (Joi, 7 noiembrie 2013, 17:01)

     gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     va creste pretul biletului....simplu!
   • 0 (0 voturi)    
    da!, dar +PNL ! (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 15:16)

    gabbi [utilizator] i-a raspuns lui catelu

    Din păcate!
  • +21 (25 voturi)    
   si efectele efectelor? (Marţi, 5 noiembrie 2013, 14:25)

   foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   stalpul RENEL devine mai scump, deci si abonamentul cablu TV sau telefon care sta pe acelasi stalp va costa mai mult.
   se scumpeste apa minerala, tratamentul la bai.
   Franzela se transporta deci se scumpeste, furajele se transporta deci se scumpeste laptele si carnea.
   Adeverinta eliberata de un salariat al primariei -cu salariu marit- se scumpeste.
   Salariul bibliotecarei de scoala se mareste si deci scoala va cere mai mult de la primarie, adica creste taxa local.

   PS. Daca se marea taxa pe "naivitate" la cei 4,2 mil. care i-au adus la putere nu era mai bine? Au vrut USL, atunci Urmeaza Saracie Lucie (dar sa fie numai pentru ei)
   • 0 (10 voturi)    
    si ce? (Marţi, 5 noiembrie 2013, 16:22)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui foarte-curios

    Ce sa caute cablurile de internet pe stalpii RENEL??

    Numai in Romania am vazut ASA o uratenie!!
    Sa bage cabluri subterane! Scârtzanii!!
    • +8 (8 voturi)    
     si ce daca? (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 7:26)

     Mileu [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     Daca se vor introduce in "canalizatii si retele de telecomunicatii subterane" tot se va platii impozit. Asa ca "forte-curios" are dreptate
    • +7 (7 voturi)    
     poate citesti? (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 10:08)

     foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     si galeriile subterane platesc impozit.
     Ai rude pe la Vaslui? vor plati taxe locale mai mari caci se impoziteaza si digurile anti-inundatie!
     te duci la Mamaia? taxa va fi mai mare, caci digul de larg de la Constanta va fi impozitat
     consumi curent electric? barajul este impozitat si creste pretul kwh, iar Electrica plateste impozit pe stalpi.
     I-ai votat? bucura-te de ei si plateste si impozitele mele.
   • +7 (9 voturi)    
    taxa (Marţi, 5 noiembrie 2013, 21:53)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui foarte-curios

    N-ai zis bine, taxa pe prostie.
   • +1 (1 vot)    
    Ba da... dar... (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 15:21)

    gabbi [utilizator] i-a raspuns lui foarte-curios

    Nu este oare în puterea noastră să-i oprim?
    şi o întrebare pentru DVS domnule/doamnă "foarte -curios":
    Aţi votat în 2011?
    dacă da OK, la fel de nemulţumit sunt şi eu.
    dacă nu, AŞA VĂ TREBUIE.
  • -7 (9 voturi)    
   atata paguba! (Marţi, 5 noiembrie 2013, 16:24)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   N-au bani -> nu cumpara! NU e nevoie chiar de orice, pe lumea asta!
   Nu cumpara -> producatorul scade pretul sau da faliment!
   NU pot sa creasda preturile peste cele de piatza :D
   • +4 (4 voturi)    
    punem pariu (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 8:10)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    ca preturile or sa creasca?
    piata romaneasca suporta orice sub obladuirea acestui guvern de biruri si dari.
    cat de curand o sa puna taxa si pe aer.
   • +5 (7 voturi)    
    nu cumperi? (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 10:12)

    foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    apa (costul canalizarii creste prin impozit)?
    curent electric? (stalpi, baraje impozitate)
    paine (creste prin costul transportului)?
    morcovi (creste prin costul transportului)?
    sorici/salam/oase (macelarul consuma curent electric, iar transportul creste)?
    cu ce cumperi daca privatul inchide si devii somer?
    iar daca TOATA piata creste preturile (caci le cresc TUTUROR costurile) ce te faci? strigi lozinci comuniste?
  • +6 (6 voturi)    
   efectul efectului colateral (Marţi, 5 noiembrie 2013, 18:52)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   este ca toate aceste tarife si preturi mai mari vor duce la ... cresterea inflatiei, care se va reflecta in accize marite (cu rata inflatiei) care vor conduce la tarife si preturi mai mari, care vor conduce la cresterea inflatiei etc.

   Un asemenea cerc vicios a fost greu de realizat pana acum, insa acum avem un ministru al bugetului
   • +3 (3 voturi)    
    fara iluzii! (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 10:13)

    foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    inflatia este reteta suverana a socilaistilor. Vacaroiu nu a facut altfel, Ponta cu Fl.Georgescu nu a facut altfel etc...
    Le spune la fraieri ca au marit salariile, dar au grija sa fie inflatia PESTE marire.
 • +13 (15 voturi)    
  taxe (Marţi, 5 noiembrie 2013, 13:07)

  adrian_rolland [utilizator]

  Prin secolele 17 / 18 era ca taxa fumaritul ce se platea pentru fiecare cos de fum.

  •cosuri de fum;
  • +11 (13 voturi)    
   ai uitat de birul pe sare! (Marţi, 5 noiembrie 2013, 14:23)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

   Corecta observatia cu fumaritul.

   Dar vezi ca acum, sunt taxate suplimentar si "sarurile haloide", clasificare ce include ...sarea de masa!
   Si parca era si o taxa pe ferestre, de aceea romanii isi faceau bordeie in pamant, fara geamuri.
 • +17 (17 voturi)    
  crucea si mormantul = constructii speciale (Marţi, 5 noiembrie 2013, 13:39)

  mihail nica [utilizator]

  bai, sunteti siguri ca astea nu vor impozita si mortii din cimitir ?
  • +18 (18 voturi)    
   votantii lui Dragnea (Marţi, 5 noiembrie 2013, 14:00)

   Goya [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   in cimitire nu se pun impozite, sunt scutiti, voteaza pentru Dragnea
  • +9 (9 voturi)    
   macar pe cele de lux (Marţi, 5 noiembrie 2013, 14:01)

   mariage [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   cavourile cu mai mult de doua camere...
  • +13 (13 voturi)    
   Nu suntem siguri (Marţi, 5 noiembrie 2013, 14:13)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   poate fii o anexa. crucea ,gardul si cavoul.Ponta nu are limite.E disperat. El lucreaza numai pentru un anume electorat.Pana la alegeri numai pentru ei lucreaza.Pentru asistati social si bugetari.Si astia sunt cu marmintele.Nu se ia de ei acum.Din 2015.Pana ii pacaleste la vot sa iasa el presedinte.
  • +6 (6 voturi)    
   100% (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 8:12)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   pai ce, vrei sa "pleci" din tara fara sa platesti "vama"?
  • +1 (1 vot)    
   cladire speciala (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 19:09)

   thebblack [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   stiu eu o cladire foaaaarte speciala care nu va fi impozitata nici cu un ban, desi costa cateva sute de milioane de euro, si aia mare parte din banii statului, nu ai proprietarului.
 • +8 (8 voturi)    
  Sure, grajduri, antene telefon, wc-uri pe sosea... (Marţi, 5 noiembrie 2013, 14:00)

  LiviuIordache [utilizator]

  Nu poti impozita generice, asa ca impozitezi doar ce iti convine, dar sub genericul "constructii speciale" poti baga si chioscurile, pavilioanele din parcuri, tiribombele, amfiteatrele improvizate pentru un spectacol, scenele provizorii, orice iti trece prin cap! Ca sa nu vorbim de surele pentru fin de la tara, daca sunt ale unei asociatii (persoana juridica), stina de oi, grajdurile, orice...
 • +10 (12 voturi)    
  taxa pe diguri !? (Marţi, 5 noiembrie 2013, 14:23)

  liviusmaximus [utilizator]

  "diguri, constructii-anexe si contoane pentru interventii la apararea impotriva inundatiilor".
  no comment ! nu iesiti in strada, nu aveti motive :)
  • +8 (8 voturi)    
   pai, (Marţi, 5 noiembrie 2013, 16:17)

   danzigk [utilizator] i-a raspuns lui liviusmaximus

   daca fraieru' ala (persoana, firma, comuna, oras) si-a facut dig care sa-l apere de inundatii - sa plateasca!!! ce? nu stie ca daca vine inundatia vine pontache cu teancu' de bani si deconteaza pagubele?!?!?!
  • +9 (9 voturi)    
   lasati raurile sa curga libere (Marţi, 5 noiembrie 2013, 16:53)

   Tritonul [utilizator] i-a raspuns lui liviusmaximus

   Digurile alea facute aiurea de-a lungul raurilor, in afara localitatilor, sunt dezastre ecologice, inseamna moartea luncilor. O lunca fara revarsari periodice nu mai e lunca. N-au avut nici macar bunul simt sa lase cat de cat un spatiu intre rau si dig. Mi-a zis un prieten ca trebuie sa faca un studiu intr-un sit Natura 2000 si cand a fost declarat situl raul nu era indiguit si intre timp criminalii au facut dig. Tovarasii care au pus mana pe tara asta sub nicio forma nu pot digera conceptul de patrimoniu natural!
   • +5 (5 voturi)    
    Nu stiu daca faci bascalie (Marţi, 5 noiembrie 2013, 17:56)

    mariage [utilizator] i-a raspuns lui Tritonul

    Dar ceva adevar este in cele spuse de tine, nu intodeauna indiguirile sunt necesare.
   • -4 (4 voturi)    
    .... (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 8:28)

    vitan.sandu [utilizator] i-a raspuns lui Tritonul

    Trebuia sa mori inecat la inundatiile din 1970 si/sau din 1977 ca sa vezi de ce s-au facut digurile. In toata lumea se fac diguri, numai in capetele pline de diguri nu.
    • +1 (1 vot)    
     daca nu te (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:47)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

     prinzi de bascalie, cesa-ti fac? iei "-".
     bascalia era evident la intentia guvernului tonta de a impozita si digurile care te apara de inundatii. ce parere ai despre asta?
 • +8 (8 voturi)    
  redevente (Marţi, 5 noiembrie 2013, 14:27)

  FFF T [utilizator]

  Cu cat au crescut aceste redevente? Licentele se acorda in medie pe cati ani?
 • +1 (3 voturi)    
  nu numai hartia este ingaduitoare (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 7:42)

  mihaiionescu2 [utilizator]

  Stimata doamna,
  Ati precizat (!) ca "impozitarea stalpilor de electricitate va avea ca prim efect cresterea tarifului de transport". Puteti sa aduceti vreun argument in acest sens, cat de mic, avand in vedere faptul ca reteaua electrica de transport este -in cea mai mare parte- in domeniul public al statului ? Element ajutator: domeniul public al statului nu se poate impozita.
  Cu deosebita consideratie,
  Mihai Ionescu
 • +2 (2 voturi)    
  Dar redeventele la petrol nu cresc? (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 9:38)

  D-or [utilizator]

  Petrolul o fi incadrat la substante nemetalifere? Stie cineva?
 • +2 (2 voturi)    
  ce...taxe (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 12:29)

  HoriaBradu [anonim]

  la ciubucuri de milioane de euro,luate de cei din sistem taxe pe masura...acest popor nu este respectat deloc de smecherii care ne conduc..pina cind???
 • +2 (2 voturi)    
  nu in amanunte (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 21:09)

  TRABI [utilizator]

  Dragii mei , nu va pierdeti in amanunte si nu va mai contraziceti .
  Ce am facut unii dintre noi anul trecut ?
  S-a votat cu adevarat 55% USL , restul procentelor furt .
  Magariile astea trase la indigo cu furtul banilor indirect din buzunarul si asa aproape gol al nostru sunt vechi .
  Ar trebui sa ne gandim si sa ne ajutam unii pe
  altii ,chiar de acum , in sensul de a nu mai alege golanii si tradatorii de neam in carmuirea tarii .
  Oare ce demnitate avem ? Meritam asa ceva ?
 • 0 (0 voturi)    
  Politica rautacioasa cu populatia. (Sâmbătă, 4 ianuarie 2014, 14:59)

  PostolacheMihai [anonim]

  In afara de D-nul Mugur Isarescu si citiva subalterni nu cred ca a existat si exista in tara noastra ECONOMISTI IN POLITICI DE PIATA la putere.Necazul la noi este ca nu se tine cont la nivel de guvern de sfaturile acestora.Atita timp cit aceste legi sunt facute in graba si la ambitie ele nu vor avea de cit efecte negative de piata si vor inpovara populatia.Cind un prim ministru crede ca le stie pe toate,toata tara are de suferit.Practic aceste masuri corelate cu marirea salariului minim nu fac alceva de cit sa sporeasca inflatia.Se vor reduce locurile de munca,iar criza se va accentua.Bani la buget vor fi tot mai putini,iar saracia va mistui populatia.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by