Voinea: Ordonanta privind restructurarea creditelor populatiei ar putea intra in vigoare de la 1 iulie si ajuta peste un milion de persoane
Acesta a precizat ca nu este de acord cu denumirea de "Electorata", sub care este cunoscuta aceasta masura, deoarece motivul elaborarii ei nu este unul electoral, ci este dat de deficitul de cerere.
"Aceasta masura este numita gresit, dupa parerea mea, 'Electorata'. (...) Este o masura buna pe ansamblul economiei, ajuta populatia si bancile. Este o schema de restructurare a datoriilor populatiei. Motivul nu este electoral, motivul este deficitul de cerere. Solutia poate nu este cea mai buna, poate fi imbunatatita aceasta solutie, nu este nimeni detinatorul adevarului absolut, dar trebuie gasita o masura de stimulare a venitului disponibil", a subliniat ministrul delegat pentru Buget.
Liviu Voinea a atras atentia ca in Romania exista un deficit de cerere, care poate fi rezolvat fie prin cresterea veniturilor prin majorarea salariilor si pensiilor, fie prin cresterea veniturilor disponibile, adica ceea ce ramane in buzunar dupa plata obligatiilor catre stat si a ratelor la banca.
"Problema economiei romanesti este ca ea creste pe baza exporturilor, a agriculturii, a productiei industriale, dar nu si a cererii interne, a consumului intern. Consumul intern are doua componente: consumul populatiei si investitiile firmelor. Am luat masura, care e adoptata, publicata in Monitorul Oficial, cu scutirea de impozit pe profitul reinvestit, care intra in vigoare de la 1 iulie. Si mai este aceasta masura, de restructurare a datoriei pentru cei care sunt buni platnici si au venituri sub medie. Au mai luat astfel de masuri SUA, Irlanda, Italia si altii. Nu creeaza inechitate in randul contribuabililor. S-au inventat in Romania casatoriile mixte, intre saraci si bogati, intre bugetari si privati, intre cei cu credite si cei fara credite. Am identificat in mod corect si sustin pana la capat ca in Romania e deficit de cerere. Nu se consuma destul. Cum se rezolva acest deficit de cerere? Sunt doua variante: cresti veniturile prin majorarea salariilor si pensiilor, dar nu am spatiu fiscal sa fac asta substantial, sau cresti venitul disponibil, cati bani raman in buzunar dupa plata obligatiilor la stat si a ratelor la banca. Cum poti sa cresti venitul disponibil? Scazand rata la banca, dar numai in acord cu banca. Nu e nimic obligatoriu. O anumita perioada iti reduci rata, pe alta perioada va creste rata, dar atunci cand creste statul iti va da o deducere, din banii tai, nu din banii altora, din impozitul pe venitul pe care il datorai tu, nu mai mult decat impozitul pe venit pe care il datorai tu, la venitul pe care il obtineai. E un transfer de bani de la tine la tine", a explicat Voinea.
Premierul Victor Ponta a anuntat la inceputul lunii februarie ca Executivul va adopta o Ordonanta prin care persoanele care au credite la banci si un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, in urma unei intelegeri cu banca, la injumatatirea ratei pe o perioada de doi ani. Cei care opteaza pentru aceasta masura nu trebuie sa aiba restante mai mari de 90 de zile.

Ce este fenomenul GameStop / Revolta investitorilor particulari, reuniți pe Reddit, împotriva baronilor de pe Wall Street a condus la creșterea acțiunilor grupului cu 1.700%
Sectorul 3 vrea să investească aproape jumătate de miliard de lei în proiecte pentru fluidizarea traficului: trei pasaje subterane, două supraterane și lărgirea străzii Drumul între Tarlale la 4 benzi
Schimbările RCA la decontarea directă ar putea fi inutile și costisitoare: Cât costă acum acest serviciu și ce pericol este în proiectul de OUG inițiat de autorități
Elicoptere grele pentru IGSU: Lockheed Martin propune 12 elicoptere Black Hawk construite în Polonia și cu mentenanța la Romaero pentru 273 milioane de euro / Ce alte oferte au fost depuse
Cum a început „nebunia Ivermectinei” în România și ce știm până acum despre acest medicament. Medic: Nu trebuie să plecăm de la ideea că e miraculos înainte să i se demonstreze clar eficiența
De ce nu are România credite bancare pentru studenți? Cum funcționează un asemenea mecanism în alte state
Ce conține o doză de vaccin Pfizer, în afară de ARN mesager: Grăsimi, sare și zahăr / La ce folosesc ”ingredientele”
Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
de ce sa ii punem/fortam sa munceasca idiotii care au luat credite peste puterea de a plati - cand putem sa le dam o pomana !!!
stimularea nemuncii va va aduce si pe voi la sapa de lemn, idiotilor, ca traiti in aceeasi tara!
daca nu cumva plecati ca fostul vostru lider, bombo, in congo !!!
Ce ziceti ca in loc de "Electorata" facuta in special ca sa limiteze pierderile bancilor occidentale care opereaza la noi, mai bine sa introduceti "Falimentorata", adica Legea falimentului personal care sa limiteze pierderile cetateanului roman???
Sa va fie rusine!
Tine-ti minte sloganul -"Nu ne vindem tara"? Iaca-ta ca ati vandut-o masonilor!
Din pacate omul simplu nu o sa aiba de unde sa stie ca saracul de fapt o sa plateasca de doua ori mai multa dobanda pana la plata integrala a creditului prin "electorata" masonilor. De fapt, lui nu i s-a explicat corect,complet si precis conform legislatiei in domeniul protectiei consumatorului nici in momentul contractarii creditului, asa ca probabil nu se va supara nici acuma.
Aceasta "electorata" intra sub incidenta favorizarii unor grupuri interesate, adica bancile , fiindca le ar aduce un profit substantial prin aceasta masura. Nimeni altul nu ar castiga de pe urma acestei legi, doar cele 20-30 banci care opereaza in tara!
Alo, cineva se autosesizeaza?
Daca aveti credite cu clauze abuzive de la banca OTP,mai bine dati banca in judecata direct sau prin ANPC local.
Gasiti toate informatiile necesare in acest demers pe pagina noastra web antiOTP si facebook si sentintele irevocabile expuse integral pe pagina flickr. Va asteptam!
Intrebarea e cine are de pierdut ?. Caci nu inghit, de exemplu, sa mi se spuna ca nimeni !!
O prostie mare cat voinea si ponta, unul peste altul.
La chestia cu bancile va spun ca e ideea lui voinea, care s-a dat cu capul de pereti sa gaseasca o metoda de a mari nitzel consumul intern.
Ca pica bine politic, s-ar putea.
Bancilor nu le-a convenit. Nasol e ca diferenta de dobinda o plateste restul populatiei.
Inchoerenta, minciuni, lipsa d estrategie...
Voinicul ar trebui sa fortzeze cateva banci sa elimine clauzele abuzive din contracte si ar termina cu electorata - OPTIONALA! optionala poate fi si in 2020
rar mi-a fost data sa vad un astfel d eministru al bugetului......
persista in idiotenie: toata lumea-i spune ca e o prostie el.....ii da inainte cu 1 milon de oameni - dar cifra nu are legatura cu nicio relaitate.