Consiliul ASF a aprobat vineri noua arhitectura institutionala a Autoritatii de Supraveghere Financiara, aceasta urmand sa devina operationala de la 1 octombrie 2014, se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare. Organigrama reduce nivelele ierarhice de la 5 la 3, desfiintand pozitiile de management intermediare taind astfel functiile de conducere cu peste 35%, se mai arata in comunicatul ASF (vezi documentul in atasament).

Presedinte-ASF-Misu-NegritoiuFoto: Hotnews

"In continuare, se vor evalua pozitiile din organigrama si se vor ajusta pachetele salariale potrivit noilor atributii, la care se va alinia ulterior intreaga organizatie.

"Ma astept ca pana la finalul acestui an, noua structura a ASF sa functioneze din plin. Schimbarile nu sunt nici simple si nici atat de rapide pe cat ne-am dori si pe cat am avea nevoie. Noua organigrama, bazata pe functionalitate, este un pas critic pentru a trece de la pozitia destul de pasiva de astazi, de simplu controlor al pietelor, la una activa, de dezvoltator al pietei financiare non-bancare", a explicat Misu Negritoiu, seful Autoritatii.