Moody's Investors Service a revizuit in scadere cu o treapta ratingurile pe termen lung a cinci banci din Grecia, toate calificativele fiind plasate sub revizuire, cu implicatii negative, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, scrie Agerpres. Astfel, ratingurile pentru depozitele si datoriile Piraeus Bank, National Bank of Greece si Alpha Bank au fost retrogradate la 'Caa2' de la 'Caa1', in timp ce calificativele Eurobank Ergasias si Attica Bank au coborat la 'Caa3' de la 'Caa2'.

Anuntul vine in urma deciziei din 6 februarie a Moody's de a plasa sub revizuire, cu implicatii negative, ratingul suveran al Greciei, 'Caa1'.

Revizuirea in scadere a ratingurilor pe termen lung ale celor cinci banci din Grecia este determinata de probabilitatea redusa a unui sprijin sistemic din cauza incertitudinilor ridicate privind capacitatea Guvernului de la Atena de a ajunge la un acord cu UE, BCE si FMI pentru indeplinirea necesitatilor de lichiditate si de finantare ale tarii precum si posibila reducere a capacitatii Fondului de Stabilitate Financiara al Greciei (HFSF) de a sprijini bancile in caz de nevoie, se arata in comunicatul agentiei de evaluare financiara.