Luni, incepand cu ora 11.30, la studioul TV al Loteriei Romane va avea loc prima extragere pentru Loteria Bonurilor Fiscale, loterie organizata de Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu ocazia Sarbatorilor Pascale, informeaza MFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Extragerea este publica si va fi transmisa in direct de Televiziunea Romana, care va pune la dispozitie, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei in direct.

La aceasta extragere participa bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015. Participarea la loterie nu presupune o inregistrare prealabila a bonurilor fiscale in nicio baza de date/ website si nici depunerea acestora inainte de efectuarea extragerii la sediile institutiilor implicate in organizare. Bonurile raman la posesorii acestora care, dupa extragere, vor verifica daca sunt castigatoare.

Loteria Romana are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru aceasta loterie iar acestea se vor efectua cu urnele si bilele pe care Loteria Romana le utilizeaza pentru tragerile loto.

Extragerea va avea loc in prezenta unei comisii de tragere formata din cate un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si C.N. Loteria Romana S.A. iar bilele si urnele vor fi verificate in prezenta comisiei inainte de extragere.

Extragerea din 13 aprilie a.c. va avea trei etape, dupa cum urmeaza:

- etapa I: se va extrage o bila, reprezentand luna emiterii bonului;

- etapa II: se va extrage o bila, reprezentand ziua emiterii bonului;

- etapa III: se vor extrage 3 bile, reprezentand valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al C.N. Loteria Romana S.A. pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Revendicarea premiilor se face, incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, pana la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis in perioada 02 februarie - 28 martie a.c., alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscala la care se depune bonul fiscal sau descarcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala unde a fost depus originalul bonului fiscal castigator elibereaza o copie care poarta mentiunea "conform cu originalul".

Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.