Mastercard Romania anunta un program similar Loteriei fiscale demarata de Guvern, premiile puse in joc pentru platile cu cardul fiind de 1,7 milioane de lei. Romania este in coada clasamentului platilor electronice, cu doar 4,4% din totalul platilor, iar evaziunea fiscala este de 28,4% din PIB", a explicat marti Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard Romania. In perioada 1 mai - 31 decembrie 2015, toate platile realizate la comercianti (indiferent daca plata e facuta pe firma sau pe persoana fizica) pe teritoriul Romaniei cu cardurile MasterCard si Maestro vor fi inscrise automat la extragere. Tranzactiile cu carduri contactless vor intra cu sanse duble in tragerea la sorti, mai spune Vladimirescu. Astfel, lunar, vor fi acordate 300 premii de cate 500 lei, precum si 10 premii de cate 5.000 lei (premiile sunt in valoare neta, taxele fiind acoperite). In plus, vor avea loc doua extrageri cu trei premii a cate 15.000 lei, iar de Craciun va avea loc o extragere speciala, in cadrul careia vor fi acordate sase premii in valoare de cate 15.000 lei.

Cosmin Vladimirescu MasterCardFoto: Hotnews

Programul este demarat in cooperare cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - InfoCons (A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons). "Cere Bonul Fiscal! este o campanie inceputa in urma cu sapte ani, cu scopul de a creste gradul de constientizare in randul consumatorilor asupra faptului ca bonul fiscal inseamna fiscalizare, produse sigure si posibilitatea de a face o sesizare eficienta. Plata cu cardul aduce un plus acestei campanii, intrucat consumatorul obtine toate aceste beneficii direct, doar platind cu cardul, in conditiile in care comisionul aferent tranzactiei este zero. Sustinem plata cu cardul pentru un produs sigur, necontrafacut si pentru faptul ca, astfel, consumatorul obtine dovada tranzactiei pentru garantia produselor. Credem ca este important, ca cetateni europeni, sa constientizam aceste beneficii si sa adoptam o 9atitudine", a declarat Sorin Mierlea, Presedinte A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons.

"Platile cu cardul reprezinta o normalitate in tarile dezvoltate, fiind preferate datorita beneficiilor precum usurinta cu care se realizeaza, economia de timp si siguranta tranzactiilor, avand de asemenea un impact semnificativ asupra reducerii economiei nefiscalizate. In Romania, ponderea platilor cu cardul in totalul platilor este, insa, de numai 4,4%, in timp ce media UE este de peste trei ori mai mare. Aceasta campanie este modul prin care MasterCard contribuie la albirea economiei in Romania, explicandu-le posesorilor de carduri care sunt beneficiile utilizarii lor la comercianti si recompensandu-i pentru plata cu cardul", a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, Romania, MasterCard.