Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice, informeaza Cotroceniul.

Legea Insolventei persoanelor fizice a fost votata pe 20 mai de deputati, cu 309 voturi pentru, niciunul impotriva si cu trei abtineri.

Deputatul Ana Birchall. initiatoarea proiectului - extrem de criticat in prima sa versiune, sustinea atunci ca l-a amendat "personal". "Am propus ca rambursarea sa nu se faca sub control judiciar, ci in cadrul unei Comisii de Insolventa. Desi FMI cerea un termen de restructurare de 3 ani, am reusit sa impun ca termen un interval de 5 ani cu posibilitatea de prelungire cu inca un an", declara deputatul PSD pentru HotNews.ro.

Impactul aplicarii legii insolventei persoanelor fizice asupra portofoliilor de credite ale bancilor ajunge la 3,5 miliarde lei, potrivit unui calcul realizat de Asociatia Romana a Bancilor pe baza insolventelor persoanelor fizice la nivel european, a declarat presedintele executiv, Florin Danescu.