S-a lansat a cincea editie a Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati. Concursul online de proiecte comunitare are loc anul acesta in perioada 1 iulie-11 septembrie pe blogul www.raiffeisencomunitati.ro la sectiunea Program de Granturi.

Cele mai bune 10 proiecte comunitare vor primi cate o finantare de 10.000 de euro, valoarea totala a finantarilor oferite de Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati fiind de 100.000 euro.

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati este primul program de finantare online a proiectelor de responsabilitate sociala de pe piata bancara din Romania. Scopul sau este sa sprijine organizatiile - eligibile in conformitate cu Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea - care doresc sa dezvolte si sa implementeze programe din domeniile educatie financiara, ecologie urbana, servicii sociale si de sanatate in beneficiul comunitatilor unde Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.

Programul de Granturi se va desfasura in perioada 1 iulie ¬ 11 septembrie in doua etape:

  • 1 iulie - 1 august 2015 (inclusiv) - depunerea propunerilor de proiecte. Aceasta etapa e urmata de o perioada de evaluare interna a propunerilor, urmand ca lista propunerilor de proiect finaliste sa fie anun]at` la data de 17 august 2015.
  •  17 august  - 11 septembrie ¬ votarea de catre publicul larg si jurizarea interna (50% si 50%). Lista proiectelor castigatoare va fi anuntata pana la data de 16 septembrie 2015, dupa verificarea si validarea de catre Raiffeisen Bank S.A. a voturilor inregistrate.

Programul se desfasoara pe platforma Raiffeisen Comunitati, sectiunea "Program de granturi" - www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Aici se afla regulamentul de desfasurare a programului, care contine etapele programului, criteriile de eligibilitate si selectie a propunerilor etc.

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati in editiile anterioare:

  • peste 1.500 de proiecte inscrise
  • 79 proiecte castigatoare
  • Peste 15.000 de beneficiari directi
  • Peste 175.000 de voturi pentru proiectele finaliste

Testimoniale ale catorva castigatori ai editiilor precedente:

"Am reusit sa schimbam mentalitatea seniorilor cu care am lucrat in privinta nevoii de miscare si a modului in care isi petrec timpul liber. Pe de alta parte, am reusit sa cream un curent pozitiv favorabil in comunitate fata de seniori si de activitatile de miscare si timp liber care le sunt destinate. Atunci cand crezi in ideea ta de proiect si cand aceasta apare ca o soultie fireasca la o problema sau nevoie a comunitatii, cu siguranta vei gasi sustinatori." Claudia Popa, Organizatia Colors Brasov - una dintre castigatoarele editiei din 2011, cu proiectul "Plimbari prin cartier".

"Pot sa spun cu sinceritate ca acest program de granturi al Raiffeisen Comunitati este unul dintre cele mai serioase din domeniul finantarii. Si, dupa parerea mea, cel mai serios din Romania. Pentru ca, dupa etapa validarii proiectelor de catre echipa proprie, urmareste validarea acestora de catre comunitate.(...) Multumim pentru munca depusa! Felicitari pentru dedicare in urmarirea si sustinerea binelui! Mult succes in proiectele viitoare!" Virgil Dan, Eclesia, Cluj-Napoca- unul dintre castigatorii editiei din 2012 cu proiectul "Pentru prima data parinti"

"Suntem recunoascatori tuturor celor care ne-au sustinut in competitia de granturi si au validat astfel necesitatea proiectului "Good to Go" si relevanta impactului acestuia in educatia antreprenoriala a studentilor romani. Suntem de asemenea recunoscatori si partenerului nostru, Raiffeisen Comunitati, pentru initiativa de a sprijini educatia tinerilor si pentru faptul ca relatia cu ei a reprezentat fundatia unei Academii de Startup-uri in cadrul careia ne-am putut concentra pe calitatea actului educational." Ruxandra Staneci, Asociatia studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte Romania, s-a numarat printre castigatorii editiei din 2014 cu proiectul "Good to Go"

La 1 iulie au inceput inscrierile in cursa pentru obtinerea unei finaintari, cei care doresc sa dezvolte si sa implementeze un proiect de responsabilitate sociala pot depune o propunere de proiect pana pe 1 august 2015.

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 527 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 7.700 corporatii mari si medii.

Pentru informatii suplimentare: raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro