Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotarare, declansarea procedurilor de expropriere pentru Sectiunea 1 C din cadrul obiectivului de investitii Autostrada Brasov-Targu Mures-Cluj-Oradea si fondurile necesare pentru plata despagubirilor pentru imobilele proprietate privata situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrari de utilitate publica. Prin actul normativ aprobat miercuri se asigura suma de 39,540 milioane de lei, destinata despagubirilor celor 801 imobilele proprietate privata care urmeaza sa fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafata totala de 2.133.401 metri patrati.

Suma necesara despagubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare intocmit de catre un expert autorizat de Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania si este asigurata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotarare se aproba coridorul de expropriere pentru Sectiunea 1C a Autostradazii Brasov-Targu-Mures-Cluj-Oradea, subsectiunea Ogra-Targu Mures pe teritoriul localitatilor Cristesti, Gheorghe Doja, Ogra, Sanpaul, Ungheni si Targu Mures, din judetul Mures, precum si lista proprietarilor/detinatorilor ce rezulta din evidentele acestor unitati administrativ-teritoriale.

Autostrada Brasov-Targu Mures-Cluj-Oradea, corelata cu Autostrada Bucuresti-Brasov, va asigura legatura directa intre Romania, centrul si vestul Europei.