Un aspect pozitiv este ca niciunul dintre respondenti nu se asteapta la o contractie semnificativa, dar cei care asteapta oarecum o contractie a veniturilor a crescut de la 2,86% la 7,4%, indicand astfel provocari specifice sectorului in care isi desfasoara activitatea, se mai arata in raport.
Cele 6 mesaje ale investitorilor straini din Romania
- Asteptarile de crestere per ansamblu a pietei interne au scazut de la 58% la 53%, in timp ce din perspectiva de crestere a pietei de export, acestea au scazut de la 45,8% la 40%. In mod similar, perspectiva de crestere globala a scazut in perioada martie 2015 - septembrie 2015 de la 68,5% pana la 53,2%, un numar crescut de respondenti avand sentimentul ca afacerea lor va ramane substantial aceeasi. Proportia membrilor FIC care au raspuns ca aceasta va ramane la fel, a crescut de la 20,69% pana la 38,3%.
- Cu toate acestea, exista o crestere semnificativa a respondentilor care considera ca Romania are un grad de atractivitate mai ridicat in comparatie cu celelalte locatii din grup. In ceea ce priveste potentialul pe care Romania il are de oferit, 44,4% dintre membrii FIC care au raspuns au observat o imbunatatire a atractivitatii, in comparatie cu rezultatul de 28% din martie 2015.
- Din perspectiva disponibilitatii fortei de munca, 58,5% dintre respondenti semnaleaza disponibilitatea de forta de munca competitiva, in timp ce 22,6% disponibilitatea de forta de munca inalt calificata, rezultand un total de 80% raspunsuri care indica o disponibiltate buna a fortei de munca per ansamblu.
- Exista inca un numar mare de companii membre FIC care isi exprima ingrijorarea cu privire la povara legislativa si administrativa, considerand-o un obstacol cheie in realizarea obiectivelor. Un numar semificativ de mare de respondenti considera ca lipsa unei birocratii eficiente si transparente limiteaza realizarile din afacerile lor.
- 85% dintre respondenti considera birocratia ca fiind necompetitiva si 80% dintre respondenti semnaleaza lipsa de transparenta din initiativele legislative. 65% dintre respondenti au declarat ca si capacitatea administrativa de reglementare este necompetitiva.
- Un sentiment similar este exprimat si in ceea ce priveste infrastructura , astfel 67,9% si-au exprimat ingrijorarea cu privire la lipsa unei infrastructurii care sa sprijine competitivitatea, 26,4% avand sentimentul ca este inadecvata si 41,5% mentionand ca fiind moderat necompetitiva. Lipsa de incredere in cadrul legislativ si infrastructura subliniaza nevoia unor politici publice mai coerente si alocarea mai eficienta a resurselor, precum si imbunatatirea cadrului legislativ si dezvoltarea infrastructurii, pentru a ajuta Romania sa atinga potentialul economic pe care il are.
Instituțiile statului au fost infiltrate de crima organizată.
Structura Politică a Parlamentului rezultată din alegeri este modificată prin diverse manopere subversive la limita legilor și a moralei.
Majoritatea formată nu are alt interes decât să-și dea Pensii și Salarii speciale.
Legi în domenii fundamentale - Sănătatea, Educația - sunt menținute în confuzie și provizorat.
Partidele se coalizează în a produce legi anticonstituționale (vezi legea Dragnea).
Mesajul nu contine:"noi dam, altii au taiat" sau Basescu in sus si-n jos sau Dna Udrea in sus si-n jos sau dna Gorghiu in sus si-n jos, d-astea stie Ponta si ai lui!!
este iar evident ca nu le da nimeni nimic dar majoritatea au ramas blocati in timp.
generatiile noi, si o buna parte dintre cei care aveau maxim 20 de ani la asa-zisa revolutie, au inteles ca nu te ajuta nimeni si nu-ti da nimeni nimic.
dar statistic formeaza inca o minoritate.
situatia Romaniei este una data de nemiloasa statistica sociala. pur si simplu sunt inca prea multi atarnatori si oameni care nu-si mai au locul in lumea prezentului.
cu timpul, inevitabil astia se duc. satele pline de babe votante dispar, la oras fostii strungari si fochisti se duc si ei usor usor.
doar schimbarea structurii populatiei duce la schimbarea mentalitatilor, oricat de greu si dur ar parea.
politicienii nostri sunt exponentii acestei situatii din teren, nu-s cu nimic mai rai sau mai buni ca natiunea;
suntem insa aproape de inclinarea balantei in directia cealalta, aproape a trecut timpul necesar