Numarul total de nerezidenti cazati in Romania in primele 9 luni din acest an a fost de 1,75 milioanei, iar cheltuielile acestora s-au ridicat in total la 4,36 miliarde lei. Anul trecut, in cele 12 luni, ne-au vizitat 1,91 milioane de turisti care au cheltuit in tara 5,09 miliarde de lei. Cei veniti anul trecut in interes de afaceri au lasat 3,4 miliarde iar cei veniti in interes particular 1,6 miliarde de lei.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turistii nerezidenti in Romania in trimestrul III 2015 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (50,5% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 54,8% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenti in Romania l-a reprezentat calatoriile in scop particular (49,5% din numarul total de turisti nerezidenti), dintre acestea evidentiindu-se calatoriile pentru vacante (63,3%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.

Citeste mai jos lucrarea INS Cheltuielile turistilor nerezidenti in 2014.

documente

80.Cheltuieli turistice ale nerezidentilor in anul 2014

(15 Dec 2015) PDF, 2MB