Constructiile - crestere de 10% pe primele 11 luni de anul trecut

de DP     HotNews.ro
Joi, 14 ianuarie 2016, 9:02 Economie | Finanţe & Bănci


In luna noiembrie 2015, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de luna precedenta, ca serie bruta cu 7,0% si a ramas la acelasi nivel ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.  In primele 11 luni din 2015 fata de perioada corespunzatoare din 2014 , constructiile au crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,4%, respectiv cu 10,2%.

  • Noiembrie 2015 comparativ cu octombrie 2015
Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta, cu 7,0%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 9,0%, lucrarile de constructii noi cu 7,1% si la lucrarile de reparatii capitale cu 3,3%.
Pe obiecte de constructii volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 24,6%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut la  cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 28,3% respectiv cu 14,3%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a inregistrat o crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi cu 2,5%. Scaderi au avut loc la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale cu 3,6%, respectiv cu 3,0%.
Pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti au crescut cu 6,7%. Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au scazut cu 24,1%, respectiv cu 16,6%.

  • Noiembrie 2015 comparativ cu noiembrie 2014
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 5,9%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 26,5%, respectiv cu 15,0%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 2,6%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 26,4%. Scaderi au avut loc la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 30,2%, respectiv cu 18,7%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 6,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 28,2% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 6,1%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 2,6%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 25,5%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale,  volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 23,1%,
 respectiv cu 16,1%.

  • Perioada 1.I-30.XI.2015 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2014
Volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total, ca serie bruta, cu 9,4%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 23,5%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 14,4% si la lucrarile de constructii noi cu 4,8%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 16,7% si la cladirile nerezidentiale cu 3,1%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 4,5%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 10,2%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 23,4%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,0% si la lucrarile de constructii noi cu 6,8%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: constructiile ingineresti cu 9,3%, cladirile nerezidentiale cu 6,6%  si la cladirile rezidentiale cu 2,2%.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

925 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    FAF DE TERENURI (Joi, 14 ianuarie 2016, 13:45)

    sun [anonim]

    Cel putin in Bucuresti s-au construit blocuri doar pe terenuri date ilegal pe spaga de primari unor asa zisi dezvoltatori. Nu s-a mai vandut un teren de cand aceasta moda a furturilor din sect 3 si 4 a luat avant de neoprit. E mult mult mai ieftin sa dai o spaga primarului sa-ti faca rost de un teren fata de cumpararea lui ! si dna-ul nu vede nimic! Vezi to felul de plombe aparute intre blocuri sau pe terenuri surpate si nimeni nu se intreaba cum este posibil in plina campanie DNA !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by