Investitorii romani si straini reuniti in cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei considera ca sunt necesare noi discutii cu reprezentantii ANAF si ai Ministerului Finantelor Publice intrucatmai exista "spatiu semnificativ de imbunatatire si simplificare" a formularului D394.Declararea plajelor multiple de facturi, a facturilor de stornare sau a celor anulate, obligativitatea declararii tuturor incasarilor efectuate pe baza bonurilor fiscale pot fi reevaluate prin prisma costurilor foarte mari generate, mai arata investitorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) apreciaza deschiderea conducerii ANAF pentru dialog cu reprezentantii mediului de afaceri in privinta continutului formularului D394 privind TVA. Progresele realizate ca urmare a discutiilor cu reprezentantii ANAF s-au materializat in amanarea modificarii formularului pana la data de 1 iulie 2016, ceea ce ofera contribuabililor timp suplimentar pentru adaptarea sistemelor informatice, precum si eliminarea prevederilor legate de aplicarea sa pentru informatii retroactive. Noul model de formular limiteaza de asemenea si situatiile in care este solicitata declararea CNP-ului cumparatorilor, toate aceste aspecte fiind probleme pe care comunitatea de afaceri le-a identificat in privinta acestui formular.

CDR intelege rolul si sustine lupta ANAF impotriva celor care practica evaziunea fiscala, asumandu-si obligatiile de raportare care sa sprijine ANAF in demersurile sale. In acelasi timp,

Coalitia este o initiativa privata, apolitica, construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a membrilor sai. Membrii Coalitiei contribuie voluntar cu resursele si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri.

Coalitia reuneste in total 45 de organizatii sau membrii asociati, printre care Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Camera de Comert Americana in Romania, (AmCham), Camera de Comert Franceza in Romania (CCIFER), Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK), Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Romanian Business Leaders (RBL).