Ministrul Muncii Claudia-Ana Costea si-a asumat retragerea proiectului de ordonanta privind salarizarea, pe motiv ca nu avea cum sa satisfaca nevoile tuturor partenerilor sociali, a anuntat marti un reprezentant al Ministerului Muncii. Daca documentul se va afla miercuri pe masa Guvernului, ministrul Costea intentioneaza sa demisioneze.

Claudia-Ana CosteaFoto: Guvern

"Daca nu se va lua act de faptul ca nu sustine aceaste ordonanta, este dispusa sa isi intrerupa mandatul", a declarat a declarat Cosmin Andreica, consilierul ministrului, reiterand "in conditiile in care proiectul nu va fi retras maine, dna ministru isi va da demisia".

Reprezentantii sindicatelor anuntasera anterior ca ministrul Muncii Claudia-Ana Costea le-a promis ca urmeaza sa retraga proiectul de ordonanta privind salarizarea unitara.

Anuntul vine in urma criticilor aduse proiectului de ordonanta de catre liderii sindicali. Sindicalistii au declarat la iesirea de la negocierile de marti ca ministrul le-a promis ca va retrage in sedinta de Guvern de miercuri proiectul.

Potrivit unui lider FSLI, citat de Digi24, proiectul legii salarizarii va fi retras, angajamentul ministrului muncii fiind exprimat in acest sens.

La rindul sau, liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca, dupa doua ore de discutie, Guvernul a inteles mesajul partenerilor sociali - sindicate si patronate, iar ministrul Muncii, Ana Costea, si-a asumat raspunderea la finalul discutiilor de a retrage maine oficial, din Guvern, acest act normativ.

"E un pas inainte in vederea rezolvarii probemelor", a declarat Hossu.

Blocul National Sindical (BNS) a postat luni pe site-ul sau proiectul Ordonantei de Urgenta privind salarizarea bugetarilor. Proiectul este discutat de Guvern cu sindicatele bugetarilor si urmeaza sa intre in vigoare de la 1 august. Proiectul prevede o scadere a salariilor demnitarilor si o crestere a salariilor mici, precum si eliminarea unor discrepante intre salariatii cu aceleasi sarcini, dar venituri diferite.

Proiectul de OUG facut public de sindicate reglementeaza si sporurile pentru bugetarii cu doctorat, introduce un spor de 15% pentru bugetarii care lucreaza in departamentele de IT si limiteaza sporurile si modul de acordare a premiilor. Proiectul stabileste si cum se va realiza promovarea in functii, in grade sau trepte profesionale.

Stirea se actualizeaza