In luna iunie 2016, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, fata de luna precedenta a crescut atat ca serie bruta cu 5,9% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,2%, transmite Institutul National de Statistica. In comertul en-gros sunt angajate 51.645 de firme cu circa 308.000 de angajati. Firmele din comertul en-gros "invart" anual 240 de miliarde de lei (20% din cifra de afaceri totala din economie).

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut atat ca serie bruta cu 6,0% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,8%.

In semestrul I 2016, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut fata de semestrul I 2015 atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,5%, respectiv cu 6,0%.

  • Semestrul I 2016 comparativ  cu semestrul I 2015

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in semestrul I 2016 comparativ cu semestrul I 2015, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 7,5%, datorita cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+23,0%), comertului cu ridicata nespecializat (+14,7%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+13,2%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+10,4%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+8,3%) si comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+8,0%). Scaderi au inregistrat activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-3,8%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-2,3%).