Departamentul de Stat american critica Parlamentul pentru actul legislativ arbitrar si impredictibil
Climatul investitional din Romania este mixt, iar potentialii investitori ar trebui sa fie foarte atenti atunci cand iau decizia de a investi. Guvernul roman a luat masuri in ultimii ani in vederea imbunatatirii administrarii fiscale si a colectarii, a crescut gradul de transparenta si sprijina un cadru juridic favorabil investitiilor straine. Un alt aspect pozitiv important a fost vanzarea unor participatii minoritare in mai multe intreprinderi de stat din sectoare-cheie, cum ar fi generarea si exploatarea energiei. Astfel, guvernul roman a impus firmele de stat la standarde sporite de guvernanta corporativa si a atras investitori internationali si a stimulat piata de capital ale Romaniei. Cu toate acestea, aplicarea legilor privind guvernanta corporativa in intreprinderile de stat este inegala. Privatizarile au stagnat atat in 2015 cat si in 2016.
Impredictibilitatea cadrului judiciar, legislativ, fiscal continua sa complice mediul de afaceri. In timp ce Guvernul actual a initiat modificari ale procedurilor care sa duca la un grad crescut de consultare cu partile interesate, continua sa recurga la Ordonante de urgenta pentru a trece legislatia din cauza dificultatilor pe care le-ar presupune trecerea in timp util prin parlament.
In plus, parlamentul de multe ori omite sa se consulte cu partile interesate si nu face analize de impact inainte de adoptarea legislatiei economice. Coruptia la toate nivelurile ramane endemica iar liderii politici nu au afisat o vointa politica coerenta necesara pentru a aborda cu eficienta Aplicarea inconsecventa a legilor existente, inclusiv cele legate de protectia drepturilor proprietatii intelectuale serveste ca un factor de descurajare a investitiilor, se mai arata in Raport.
Citeste aici Raportul complet al Departamentului de Stat.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Inclusiv activitatea ca secretar de stat, clinton foundation, emails, benghazi si, cel mai recent, frauda electorala din timpul alegerilor din partidul democrat.
Deci lectiile sa le pastreze pentru ei si coreea de nord.
Am pierdut si pierdem inutil timpul din cauza politicilor care ne tin pe loc . Daca aceste problem aratate in acest raport erau rezolvate din 2011 , acum Romania era spatiu Schengen...
Raufacatorii tarii , o criticau pe Macovei vizavi de rapoartele MCV , dar , acum ne critica un department de stat al Aamericii si s-ar parea ca o sa avem norocul redresarii facut de altii si de justitia din tara .
Universitatile de varf sunt majoritatea situate in state, dar educatia de liceu si scoala generala pe ansamblu e de mai buna calitate in Europa. Legea e aplicata mai putin arbitrar in Europa, chiar daca birocratia e mai mare.
Ambele modele au plusuri si minusuri, dar nu cred ca modelul american e ala mai convenabil pentru cetateanul de rand.