Pozitie-soc a unui membru in CA al BNR. Daniel Daianu recomanda Raiffeisen sa renunte la a da Romania in judecata si spune ca socul legii darii in plata poate fi amortizat de catre banci
"Sper ca bancile ce au asemenea intentii sa renunte, fiindca, daca, intr-un anume scenariu, ar avea castig de cauza, ar pierde, cred, pe alte planuri si nu putin", mai scrie Daianu.
Este cel putin ne-uzual ca din pozitia pe care o ocupa, Daianu sa exprime asemenea puncte de vedere, parasind astfel terenul neutru pe care il presupune functia sa.
Notificarea Raiffeisen se discuta marti dupa amiaza in Comisia de Buget a Senatului.
"In ultimele sase luni s-au intensificat initiativele legislative care isi propun sa reglementeze domeniul financiar-bancar, prin interventia in contractul dintre banci si clienti. Una dintre ele este Legea darii in plata, iar in ultima forma adoptata sunt amendamente care corecteaza o parte din elementele semnalate, dar ramane chestiunea de fond, pe care o reprezinta retroactivitatea, care se mentine, dar si stabilitatea si credibilitatea cadrului legislativ", a declarat Mugur Isarescu, la 7 aprilie.
"Una peste alta, bancile, peste tot, trebuie sa elimine din trufie, din ceea ce americanii numesc "hubris". La cate nereguli au fost gasite pe pietele financiare in lume, atitudinea publica a bancilor trebuie sa fie alta, smerita. Este greu, daca nu imposibil, sa ceri cetatenilor sacrificii cand practicile de business sunt certate in mod sistematic cu legea, cu morala chiar a afacerilor. De ce mai vorbim atunci de responsabilitate sociala?", se intreaba Daianu.
Citeste textul scris de prof. Daniel Daianu pe Ziare.com.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Nu-i de mirare deci ca aceasta veritabila "coloana aVa"
,caruia nimeni nu-i cunoaste meritele in domeniul bancar, care sa-l fi cocotat in pozitii si cu ambitii atat de inalte, da sfaturi impotriva intereselor bancilor comerciale, interese sustinute chiar de BNR !
PS. Cum incep "sacalii" sa se invarta in jurul "leului batran" !
Vom vedea cata intelepciune mai exista in sistemul bancar, insa voi cei de la BNR (si nu numai) sunteti principalii vinovati de faptul ca le-ati permis sa creada bancherilor ca pot face orice-oricui fara consecinte, intr-un dispret absolut fata de consumatori, legi si norme de creditare.
Nu cred insa ca bancile au inteles ceva, poate de aceea in aproape toata Europa, nu doar la noi, si trebuie amintite doar tari precum Ungaria, Polonia, Croatia etc. - bate vantul schimbarii vizavi de banci si activitatea credite. Nimeni nu trebuie sa fie parte a unui contract ce contine clauze abuzive.
Ce pot sa inteleg din aceasta fraza? Ca daca zici ceva de banci nu mai esti neutru? Sau neutru inseamna sa tii partea bancilor? Sau neutru inseamna sa iti tii gura si sa nu comentezi nimic, singurul care poate face asta fiind Isarescu?
Comic.
PS: pana acum cand BNR tinea pe fata partea bancilor, tot neutralitate se numea?
- nu mai invatati tinerii ce inseamna economie si capitalism
- nu mai spuneti tinerilor ca bancile ii abuzeaza
- nu mai spuneti tinerilor ca au drepturi ca si consumatori
- tinerii trebuie sa creada ca li se face un bine cand li se da credit
- tinerii trebuie sa semneze contractele de credit fara sa le citeasca
- tinerii nu trebuie sa fie informati cu privire la dobanzi si comisioane, ar putea sa se razgandeasca
- tinerii trebuie sa fie grabiti sa semneze contractele prin diverse tehnici de marketing: semneaza azi ca maine nu mai sunt fonduri, se termina prima casa, pierzi o mare ocazie ca se vinde etc
- in fiecare zi sa li se repete tinerilor dictoanele noastre: cererea depaseste oferta si preturile caselor vor creste.
Semnat,
Stampilat,
Aprobat.
De ce sa renunte? Pentru ca socul pierderii pe care a suferit-o poate fi amortizat. Si asta se vede din declaratia sa de avere, din evolutia profesionala, etc.
Profesor universitar la SNSPA (Stefan Gheorghiu de tip nou), membru corespondent al Academiei Romane, fost eurodeputat si ministru al Finantelor. Ma-sa, locotenent-colonel de Securitate, tac-su colonel, tac-su mare — ilegalist............el "paznic " la BNR in tandem cu eminentza Bogdan Olteanu