Romania va imprumuta 60 de milioane de euro de la BIRD pentru imbunatatirea serviciilor judiciare

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 5 aprilie 2017, 17:12 Economie | Finanţe & Bănci

Romania va contracta de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) un imprumut in valoare de 60 milioane euro pentru  finantarea Proiectului de imbunatatire a serviciilor judiciare, potrivit unui proiect de lege pentru ratificarea acestui acord, adoptat miercuri de Guvern. Costul total estimat al proiectului este de 65 milioane euro, din care 60 milioane euro din imprumutul BIRD si 5 milioane euro contributia partii romane, prin bugetul Ministerului Justitiei, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Imprumutul va sprijini masurile privind modernizarea cladirilor instantelor si a sistemelor informatice judiciare, incluse in Planul de actiune pentru implementarea Strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2016-2020.

Pentru ce vor fi folositi banii:
  • Imbunatatirea functionarii instantelor si institutiilor aflate sub autoritatea Ministerului Justitiei, a sediilor instantelor (reabilitarea, extinderea, construirea, dotarea cu mobilier a acestora), imbunatatirea structurii IT la nivel national, cresterea gradului de constientizare a publicului cu privire la serviciile din domeniul judiciar;
  • Imbunatatirea activitatii Oficiului National al Registrului Comertului, prin dotarea cu hardware, proiectarea, dezvoltarea si implementarea unui sistem de arhivare electronica;
  • Imbunatatirea activitatii parchetelor prin remedierea infrastructurii IT la nivel national si a infrastructurii de securitate la nivelul Ministerului Public;
Proiectul va fi implementat de Ministerul Justitiei prin Unitatea de Management al Proiectului (numita Directia de Implementare a Proiectelor Finantate din Imprumuturi Externe- DIPFIE), existenta deja in cadrul institutiei.

Imprumutul de 60 milioane euro va fi acordat de BIRD, pe o perioada de 10 ani, din care 6 ani perioada de gratie, in conditii financiare avantajoase pentru statul roman.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


624 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    O fi si pentru burse de studii (Miercuri, 5 aprilie 2017, 17:23)

    Bogdan_100 [utilizator]

    a politicienilor ce decid soarta justitiei dar au studii juridice la seral, la "universitatea" din Balti, Moldova? Ca sunt si muncitori necalificati, sculeri-matriteri, sefi de comisii juridice cu diplome de studii juridice cumparate cu 300 de EUR. Le-ar prinde bine, pentru intelegerea notiunilor elementare de drept, ceva burse de studii - macar un an acolo studii la o universitate adevarata din tara sau din UE


Abonare la comentarii cu RSSESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă