Firmele private sunt scutite de la intocmirea raportarii datoriilor cu scadenta depasita cu mai mult de 30 de zile

de Adrian Benta     HotNews.ro
Marţi, 4 iulie 2017, 15:06 Economie | Finanţe & Bănci

Consultantul fiscal Adrian Benta
Foto: Hotnews
In Monitorul Oficial au fost publicate recent mai multe acte normative in domeniul financiar-contabil, printre care si Legea nr. 155/2017 privind declararea datoriilor cu scadenta. Documentul scuteste operatorii economici de drept privat la intocmirea situatiei/raportarii datoriilor cu scadenta depasita cu mai mult de 30 de zile, raportare prevazuta initial in OUG nr. 77/1999 modificata prin OUG nr. 22/2016.
In acest context, pana la aparitia Legii nr. 155/2017 atat pentru operatorii de drept privat cat si pentru persoanele juridice publice a existat obligatia raportarii facturilor neachitate si a datoriilor exigibile cu scadenta depasita de mai mult de 30 de zile catre Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie - CPPI Busteni.

Pentru efectuarea compensarii potentialelor datorii reciproce transmiterea raportarii trebuia sa se faca in mod electronic catre o casuta de e-mail a acestui centru. Pana la data prezentei legi nu a fost adoptata procedura de transmitere electronica, nu s-a indicat casuta de e-mail catre care sa se efectueze comunicarea. Practic, prevederea normativa nu a avut aplicare.

Incepand cu intrarea in vigoare a Legii nr. 155/2017 din data de 06.07.2017, obligatia transmiterii acestei raportari devine numai persoanelor juridice de drept public. Inca nu se cunoaste procedura transmiterii electronice si nici adresa de mail catre care sa se transmita raportarea. Sugeram colegiilor din institutiile publice sa urmareasca evolutia acestor proceduri de compensare.

Tot prin Legea nr. 155 se instituie procedura de urmarire a ordinelor de compensare prevazute de  Hotararea Guvernului nr. 685/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie, si a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, aceste randuri de compensare vor avea un numar unic si sunt in gestiunea centrului de pregatire din cadrul Sucursalei Bucuresti.
Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

2848 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri