Modificarile Codului fiscal au fost aprobate de Guvern. Contestatii din partea mediului de afaceri si sindicate

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 8 noiembrie 2017, 17:15 Economie | Finanţe & Bănci


Ionut Misa anunta modificari majore in sedinta de Guvern
Foto: Captura Privesc.eu
Guvernul a aprobat miercuri modificarea Codului fiscal, masurile fiind contestate atat de sindicate, cat si de patronate. Cateva dintre decizii: Contributiile de la angajator vor trece la angajat, se introduce "Contributia asiguratorie pentru munca" in cota de 2,25% datorata de angajatori, intreprinderile cu venit de pana la 1 milion de euro vor fi impozitate cu 1% din venitul realizat. Vezi toate masurile fiscale aprobate.

In domeniul impozitarii societatilor, OUG revizuieste sistemul de impunere a microintreprinderilor, astfel incat vor fi impozitate cu 1% pe veniturile realizate si IMM-urile care realizeaza venituri de la 500.000 euro la 1.000.000 euro si care in prezent platesc impozit de 16% pe profit. Vezi toate prevederile aprobate de Guvern.

De asemenea, se elimina conditia privind realizarea de venituri din consultanta si management. Mentionam ca in prezent, firmele care obtin venituri din consultanta si management pot plati impozit pe veniturile microintreprinderilor, daca aceste venituri nu depasesc 20% din veniturile totale.

Totodata, se includ in acest sistem si persoanele juridice care nu intrau sub incidenta acestui impozit (persoanele juridice din domeniul asigurarilor, pietei de capital, din domeniul bancar, al jocurilor de noroc si din domeniul extractiei resurselor naturale).

Totodata, ordonanta transpune in legislatia nationala prevederile Directivei 2016/1164/UE, pentru combaterea externalizarii profiturilor companiilor multinationale, prin:

limitarea deductibilitatii dobanzilor;
introducerea impozitarii la iesire - previne erodarea bazei impozabile in cazul unui transfer de active in afara Romaniei;
consolidarea regulii antiabuz, ce va permite autoritatilor romane sa refuze contribuabililor beneficiile fiscale obtinute din aranjamente abuzive;
introducerea normelor privind societatile straine controlate (SSC) ce au ca scop impiedicarea evitarii platii impozitelor prin devierea veniturilor catre filiale din paradisuri fiscale.

In domeniul contributiilor sociale obligatorii, modificarile vizeaza atat  reducerea cotelor cumulate ale contributiilor sociale obligatorii, per total cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, cat si reducerea numarului contributiilor sociale de la de la 9 (angajat si angajator), la 3, dupa cum urmeaza: contributia de asigurari sociale (CAS), platita pentru salariat;  contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS), platita pentru salariat; contributia asiguratorie pentru munca, suportata de angajator.

Se stabileste transferul sarcinii fiscale a obligatiilor privind contributiile sociale obligatorii datorate de angajator la angajat  in cazul veniturilor din salarii si asimilate salariilor, astfel:

CAS si CASS se datoreaza de catre persoanele fizice, respectiv de catre angajati, inclusiv in cazul contractelor individuale de munca cu norma intreaga sau cu timp partial, pentru care CAS si CASS datorate nu pot fi mai mici decat nivelul contributiilor sociale aferente salariului minim brut pe tara in vigoare in luna pentru care se datoreaza acestea, corespunzator numarului zilelor lucratoare din luna in care contractul a fost activ;

De asemenea, se stabileste o cota suplimentara de CAS (de 4%, respectiv 8%) pentru conditii deosebite, speciale sau alte conditii de munca definite potrivit legii. 

Contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) este in cota de 10%, datorata de catre persoanele fizice care au calitatea de angajati sau pentru care exista obligatia platii contributiei de asigurari sociale, potrivit Codului fiscal.

Actul normativ prevede si modificarea modului de stabilire a CAS si a CASS pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente [de exemplu: consultanti, experti contabili, medici, persoane fizice autorizate, avocati (numai CASS), notari (numai CASS)] sau alte categorii de venituri. Mai exact, acestea nu mai datoreaza contributiile sociale asupra venitului realizat, ci baza de calcul va fi venitul ales, care, in cazul CAS trebuie sa fie cel putin egal cu salariul minim brut pe tara, iar baza de calcul a CASS va fi salariul minim brut pe tara.

Se excepteaza de la plata CAS persoanele fizice asigurate in sisteme proprii de asigurari sociale numai pentru veniturile realizate din activitati pentru care, potrivit legii, exista obligatia asigurarii in aceste sisteme (ex: avocatii, notarii, personalul monahal), inclusiv pentru veniturile de natura salariala realizate in domeniile respective (ex. avocatii salarizati, etc.). In prezent, exceptia se aplica pentru orice venit din salariu si asimilat salariilor, inclusiv persoanelor fizice care au si calitatea de pensionari al unui sistem propriu de asigurari sociale,  ceea ce genereaza inechitati fata de persoanele care sunt pensionari din sistemul public de pensii.

Se modifica, de asemenea, modalitatea de asigurare in sistemul public de sanatate a persoanelor care au calitatea de pensionari, someri, persoane aflate in concedii pentru cresterea copiilor, persoane care obtin ajutoare sociale si alte categorii de persoane aflate sub protectia sau in custodia statului. Aceste persoane vor fi asigurate in sistemul public de sanatate, fara plata contributiei, daca nu realizeaza venituri pentru care datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate.

Se introduce "Contributia asiguratorie pentru munca" in cota de 2,25% datorata de angajatori. Contributia asiguratorie pentru munca  este destinata alimentarii Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale si asigurarii necesarului pentru plata prestatiilor din domeniul asigurarilor sociale de care beneficiaza salariatii, respectiv indemnizatiile pentru somaj, indemnizatiile primite pentru concediile medicale sau cheltuielile pentru accidente de munca si boli profesionale.  

In domeniul impozitului pe venit,  ordonanta prevede reducerea cotei de  la 16% la 10%. Astfel, cota de impozitare scade pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor, din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din investitii (mai putin veniturile din dividende, pentru care se mentine cota de impozit de 5%), din pensii, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din premii si din alte surse. Masura are scopul sa reduca presiunea fiscala asupra veniturilor populatiei si, implicit sa contribuie la cresterea nivelului de trai, precum si sa incurajeze mediul de afaceri, indeosebi in ceea ce priveste cresterea investitiilor.

Alte modificari aduse Codului fiscal:
 • Majorarea nivelului venitului lunar brut in functie de care se acorda deducerea personala, dupa cum urmeaza: de la 1500 lei (in prezent) la 1950 lei - limita pana la care deducerile se acorda in suma fixa, in functie de numarul persoanelor aflate in intretinere; de la 3000 lei (in prezent) la 3600 lei - limita maxima pana la care deducerile se acorda in mod degresiv.
 • Pentru salariatii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acorda deduceri personale.
 • Scopul masurii este sa fie mentinut numarul persoanelor care beneficiaza de aceste deductibilitati in conditiile majorarii salariului minim brut pe tara si al transferului sarcinii fiscale de la angajator la angajat.
 • Alte modificari fac referire la sanctionarea agentului economic cu refuzul dreptului de deducere a TVA doar in cazul in care exista probe ca acesta avea informatii certe despre activitatea firmelor evazioniste cu care a intrat in relatii comerciale. De asemenea, se extinde confiscarea si asupra mijlocului de transport pentru cei ce fac evaziune comercializand produse accizabile nemarcate - alcool si produse din tutun.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18008 vizualizari

 • -53 (67 voturi)    
  Gata circul (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 17:19)

  galeo [utilizator]

  Si acum inapoi la munca
  • +35 (45 voturi)    
   Gata circul, let the chaos begin (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:05)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Romanii se intorc la munca, doar ca in strainatate.
   • -4 (6 voturi)    
    Ăsta e sistemul Nord american (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:45)

    Gray51 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    Ăsta e sistemul Nord american de taxare și cu asta basta. Contra muncii la negru. Să decidă angajatul dacă va mai fi negru sau nu.
    • +1 (1 vot)    
     si totusi foarte diferit (Joi, 9 noiembrie 2017, 13:37)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Gray51

     1. Ei au deduceri semnificative (ipoteca 10 ani, masina noua, alte bunuri de uz indelungat, taxe scolare)
     2. La ei fondul de pensii e gestionat de tine (il poti investi in actiuni, nu sunt sigur ca poti decide sa-l scoti inainte de pensie)
     3. La ei poti decide ce asigurare de sanatate iti permiti. Unele firme iti ofera ele un pachet de sanatate ca beneficiu angajat
     4. Ei au Impozitare progresiva (la noi e mascata prin asigurarea de sanatate procentuala)
     5. Datorita sistemului de deduceri, doar o parte din impozit se incaseaza la sursa de catre angajator - se face regularizare la sfarsitul anului fiscal
  • +17 (27 voturi)    
   Postaci (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:05)

   Radub1000 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Primii 2 sunt postaci de la reteaua IT a guvernuluii. Aceasta masura va duce la falimentul ciumei rosii. In sfarsit oamenii isi vor da seama de dezastru cand vor ajunge acasa cu jumate de salariu, iar taxele, impozitele, amenzile se vor indexa cu nivelul salariului brut (sic!).La anul vor creste salariu mediu brut la 3000 de euro pe luna si vor impozita cu 80%.
   • 0 (2 voturi)    
    Da, dar au parghii mediatice sa faca acest (Joi, 9 noiembrie 2017, 10:38)

    clint [utilizator] i-a raspuns lui Radub1000

    faliment sa fie perceput ca opera corporatiilor, Soros samd. care fug cu banii. Vor gasi ei pe cine sa dea vina, asa fac de 30 de ani....
  • +7 (13 voturi)    
   treci tu (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:07)

   silmix [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   1p + 4 zile
  • +25 (33 voturi)    
   ahahahahah (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:17)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   unu posteaza la 17:19 sa ne intoarcem la munca...pai tu ce cauti pe forumuri?!
   a ... scuze... tu esti deja la munca, pt ca esti postac rosu...

   uite cum sta treaba ... circulk NU s-a terminat...
   exista 2 posibilitati: psd pleaca din tara asta, sau plecam noi , oamenii cinstiti!

   dar nu utia ca daca plecam noi bugetul romaniei o sa se injumatateasca (in cel mai bun caz)
   • 0 (0 voturi)    
    pai el era la munca (Joi, 9 noiembrie 2017, 13:39)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    si postacii rusi de au ajutat alegerea clovnului Trump aveau program fix 8 ore, pe fusul Moscovei
  • +11 (13 voturi)    
   PSD a taiat salariile PRIVATILOR cu 20% (Joi, 9 noiembrie 2017, 0:35)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   sa mai aud vreodata un PSD-ist ca vorbeste de taiat salarii... dupa ce PSD tocmai a taiat salariile cu 20%
  • -1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:06)

   [anonim] i-a raspuns lui galeo

 • -35 (51 voturi)    
  mie mi se pare treaba buna (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 17:26)

  cucuveaua mov [utilizator]

  dar poate este o smecherie pe care nu o prind eu
  • +23 (41 voturi)    
   Este una si tu nu o prinzi (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 17:53)

   alegzandru [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

   si e si normal sa fie asa, tu esti platit sa postezi nu sa gandesti.
   • -20 (36 voturi)    
    Sau mai sunt si oameni cu o parere diferita. (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:04)

    adrianhn [utilizator] i-a raspuns lui alegzandru

    Dar ce sa stii tu, doar parerea ta e aia corecta. Noi astialalti nu avem voie sa scriem ceva positiv despre PSD sau masurile lor, daca nu suntem de acord cu "rasa superioara" votanta PNL, sau homosexualii votanti USR sau anti-romani votanti UDMR suntem inferiori sau postaci pe net.
    • +11 (19 voturi)    
     Hai sa presupunem (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:39)

     aladdin [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

     ca detii o firma. Ar trebui sa le maresti brutul angajatilor tai pentru ca ei sa castige la fel, tu avand oarecum aceleasi costuri. Totul pare in regula, toti ar semna actele aditionale. Dar un dracusor iti baga ideea asta in minte: "Bai, da' daca aia se sucesc peste cateva luni/un an si trec din nou taxele la angajatori? Ca am vazut deja cum 'guverneaza'. Cine mai semneaza sa-i scada brutul ca sa fim ca acum? O sa spuna toti ca nu e treaba lor ce am eu de platit la stat, noi am negociat brutul. Pai cam asa e si acum, nu? Ia mai bine sa astept cateva luni sa vedem cam cum merge treaba..."
     • +7 (11 voturi)    
      corect, dar o dai in drob de sare (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 22:26)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

      Pai asta s-a mai intamplat si probabil se va mai intampla: se maresc sau introduc taxe pe spinarea angajatorului, aplicabile la fond salariu. Cate bruturi ai vazut renegociate cum spui tu? Neah... patronul ala rau a inghitit marirea costului cu salariatul, desi productivitatea nu a crescut si a ramas la fel de injurat de catre cei ce HABAR N-AU cat costa de fapt locul lor de munca.

      In foarte multe cazuri este negociat netul si patronul cel rau NU va risca sa-si piarda angajatii ok. Poate doar daca este imbecil, deci si-o merita. Aaaa... ca vor fi cazuri in care nu vor mari la aia buni rau in stat pe fb... nasol. NU-i tine nimeni cu forta si pot protesta impreuna cu bugetarii si sindicalistii. Oh, wait... "valorile" chiar protesteaza :D

      Sunt si masuri imbecile tipic psd in pachetul de masuri, dar sa injuri psd-ul pentru masurile de dreapta in timp ce tu te dai de dreapta... jenibil.
    • +8 (18 voturi)    
     Se explica peste tot (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:45)

     alegzandru [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

     de ce nu e ok sa se faca ce face guvernarea cu modificarile astea. Prost sa fii si iti poti pune o intrebare simpla: "ba frate, cum se face ca nimeni, dar NIMENI nu sustine masurile astea, in afara de coalitia PSD ALDE?" E ca si cand pilotul avionului te duce cu viteza maxima catre un varf de stanca, prin statie striga toti ca o vei lovi si tu, ocupantul nenorocos al unul loc in avionul buclucas, declari ca e ok ce fac pilotii, doar pt ca ei au declarat ca fac bine.

     Daca nu esti postac, si te cred, iti dau un sfat: deschide ochii!

     Pe Cucuveaua Mov nu o cred :)
     • -7 (25 voturi)    
      nu sunt postac si deschid ochii... (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 20:42)

      un_anarhist_moderat [utilizator] i-a raspuns lui alegzandru

      poate ca sunt eu mai limitat - lumineaza-ma, te rog: care ar putea fi motivatia pentru care mediul de afaceri, angajatorii sa nu sustina un demers care-i scapa (in sfarsit) de povara contributiilor aferente angajatilor?

      cand produci bani din postura de angajator este de preferat sa arati angajatului exact cat te costa - respectiv brut-ul - si sa-l lasi sa constate ca statul il dijmuieste de o parte considerabila... deci de ce sa nu-mi convina mie transferul contributiilor?
      • +1 (9 voturi)    
       pleoapa cazuta (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 23:51)

       zigzag [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

       Un guvern nu trebuie sa dea legi bazandu-se pe "buna credinta" a unei societati comerciale. O firma trebuie sa respecte legea scrisa, nu legi morale si alte chestii lacrimogen-sensibile, ca la Fisc te ia si daca plangi si daca nu. Daca legea ii permite angajatorului sa pastreze brutul, de ce ar fi prost sa-l creasca? Poate sa-l creasca pentru un angajat pe care intentioneaza sa-l pastreze, dar de ce ar face asta pentru toti? Ca asa considera Misa ca e moral? Pai moral ar fi fost sa nu fure de la buget si sa nu dea pomeni electorale, de exemplu. Apoi, sa pui firma sa plateasca taxa de solidaritate cu hotii mai e moral?
      • +3 (9 voturi)    
       hai sa luam un exemplu (Joi, 9 noiembrie 2017, 0:12)

       Watcherss [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

       Sa zicem ca o multinationala (una din alea multe pe care le huliti) are 2000 de angajati, iar salariul mediu e de 10000 lei.
       Ca sa pastreze netul, trebuie sa creasca brutul cu 1200 lei (x 2000 angajati) ... calculeaza si tu cat inseamna asta pe luna.

       daca pastreaza brutul, pentru ca majoritatea contractelor au brutul trecut, angajatul a pierdut aproape 1200 lei.

       acum, indiferent ce s-a urmarit rezultatul va fi cam acelasi. ori pleaca multinationale din ro pentru ca va creste costul per angajat, ori vor incepe angajatii valorosi sa plece din tara. Oricum ai da-o, pentru Romania nu e bine, si nu e bine nu pe termen scurt (1-2 ani) ci pe termen lung, gen 10 - 15ani.
       • +1 (1 vot)    
        de ce? (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:08)

        cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Watcherss

        daca firma ma reste brutul nu pierde nimic!
        pentru ca deja va palti 2,25% taxe in loc de 22,75%.
        are de unde sa mareasca brutul pentru a se ajunge la acelasi net negociat cu angajatul.
        asta daca-si respecta angajatul
        • 0 (0 voturi)    
         cum adica (Joi, 9 noiembrie 2017, 11:27)

         Watcherss [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

         nu pierde nimic? demonstreaza un pic ...
       • 0 (0 voturi)    
        Nu pleacă! (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:49)

        Gray51 [utilizator] i-a raspuns lui Watcherss

        Diferențele salariale România Occident sunt de 400%. Cine nu a plecat la 400% nu plecă acum la 410%! Au oamenii multe alte motive sa stea in Romania.
        • 0 (0 voturi)    
         asta crezi tu (Joi, 9 noiembrie 2017, 11:29)

         Watcherss [utilizator] i-a raspuns lui Gray51

         ia vezi cam ce salariu are un programator in ro si ce salariu are in afara. vei fi surprins sa afli ca pot fi salarii mai mari in ro.
         multinationalele vin pentru mana de lucru ieftina. daca e mai avantajos sa se mute in polonia / ucraina, sa vezi cum pleaca.
      • +3 (5 voturi)    
       Imagineaza-ti (Joi, 9 noiembrie 2017, 3:39)

       Lukas2017 [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

       Imagineaza-ti ca acelasi guvern decide cresterea contributilor cu 5% pentru sanatate pe 2 Ianuarie. Ghici ce ? Tocmai ai mai pierdut acei 5% din salariul tau net pentru ca angajatorul nu e obligat sa il creasca.

       Vezi ca nu deschizi ochii atat de bine.
       Eu as spune ca inca dormi.
   • +7 (19 voturi)    
    "cucuveaua mov" (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:16)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui alegzandru

    si mai sunt vreo 2 ... pe care ii vad laudand ce face psd indiferent de masura...
    nu are sens sa ne batem capu
    • 0 (2 voturi)    
     eu doar intrebam ce ar putea fi rau (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:10)

     cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     nu inteleg de ce esti suparat pe psd. ca de psd/nastase ai reducerea aia de care se bucura si ceilalti IT-sti
  • +11 (15 voturi)    
   Sint mai multe smecherii (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:18)

   eu_sunt [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

   Contributiile se muta de la angajat la la angajator. Presupunem ca se mareste brutul si netul este neschimbat. Oarecum nu este o diferenta mare nici pentru angajat si nici pentru angajator. Dar:
   1. Angajatorul plateste in plus o noua contributie de 2% (2.25-0.25).
   2. Noua taxa pe angajator (de solidaritate) se duce direct .... la guvern sau la pusculita partidului.- Asta mi se pare principalul motiv al topaielii fiscale.
   3. Primariile, mai ales cele din orase, unde se platesc impozite pe salarii vor avea o gaura foarte mare la buget datorita scaderii cotei de impozitare. Or vor taia din cheltuieli, ori vor mari taxele locale, ori vor merge cu cersitul la guvern. Prima la rind va fi tanti Firea.
   4. Pe domeniile scutite de impozit ori angajatorul ori angajatul - cam 5%
  • -1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:07)

   [anonim] i-a raspuns lui cucuveaua mov

 • -15 (27 voturi)    
  care (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:24)

  bobyff [utilizator]

  care contestate de mediu de afaceri si sindicate? De cand sindicatele tine de partea societatii civile? Eu am firma si pentru mine modificarile sunt avantajoase, in sensul ca imi pot permite sa fac o angajare. Nu mai cititi articolele de pe hn ca oile.
  • +8 (20 voturi)    
   mananci urzici si minti prosteste (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 19:17)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   Ia explica-ne tu cum poti tu sa mai faci o angajare dupa noua lege pe care nu puteai sa o faci inainte!
   Asa cu cifre nu cu bara-bara!
   Sau te referi la angajare in beciul de postaci al pSD-ului?
   • -3 (9 voturi)    
    simplu (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 22:29)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Incearca sa explici unuia ca tine cat COSTA firma de fapt netul din manutza. Mai afla si romanul ca NU brutul reprezinta cost salarial pentru firma. Cum nici acum nu va (mai) reprezenta, pentru ca s-a renuntat la eliminarea taxelor pentru te miri ce si le-au comasat in aberatia de 2.25%. La cererea sindicatelor si-n aplauzele stangistilor care se cred/dau de dreapta.
  • -4 (26 voturi)    
   excelent punctat: (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 19:40)

   un_anarhist_moderat [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   pentru angajatorii de buna credinta masurile sunt cel putin neutre (daca nu avantajoase) - cu accent special pe trecerea "contributiilor" aferente muncii in sarcina angajatului, ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL!
   personal sunt "de dreapta". - radical "de dreapta" - respectiv consider ca orice fel de contributii sau impozite obligatorii datorate "statului" sunt pur si simplu o dijmuire abuziva ce poate fi asimilata, in opinia mea, talhariei la drumul mare... tocmai de aceea mi-am dorit intotdeauna ca toata lumea sa constientizeze cat mai exact gheara hulpava a statului infipta adanc in propriul portofel si am considerat ca politica fiscala ce impartea "contributiile" intre angajator si angajat era un mod de a masca faptul ca practic impart cu statul parazit banii pe care EU ii produc... din acest punct de vedere, pentru mine a fost o mare surpriza (dar extrem de placuta) faptul ca "talharul" a acceptat - probabil involuntar - sa expuna atat de explicit nivelul obraznic de ridicat al dijmei... concret: in urma "revolutiei' de astazi se poate constata mult mai evident decat inainte ca desi "produc" 1 leu ma aleg practic numai cu (cel mult daca contabilizez si tva-ul) jumatate... sunt curios: ce parere vor avea toti acei partizani ai tatucului stat cand vor citi negru pe alb venit 100 dar se vor trezi cu numai 63 in buzunar...
   • +2 (10 voturi)    
    mda (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 22:31)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

    Se pare ca nu stii nivelul gandirii la astia de se cred/dau de dreapta pe aici. Astia sunt mai de stanga ca pesedistii.
   • +3 (5 voturi)    
    Contributii la angajat (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 22:55)

    john-doe [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

    Din punct de vedere fiscal poate ai dreptate cu conditia ca angajatorul sa majoreze binisor brutul. Din punct de vedere legal contributiile vor fi la angajat cand acesta va lua brutul in mana si va plati el taxele si impozitele, pana atunci raman obligatia angajatorului!
   • +3 (5 voturi)    
    grea matematica asta... (Joi, 9 noiembrie 2017, 0:06)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

    in primu rand pt tinejni nu e bine...
    in cel mai bun caz ramai cu acelasi salariu trebuind sa refaci o gramada de acte!

    in al 2lea ... psd doar invarte cifre... indeplineste promisiunile electorale fara sa dea un ban...
    ori scopu promisiunilor cu 25% la salariu sau 10% impozit era sa fie mai multi bani in buzunarele oamenilor, nu mai multi bani pe hartie!
    inca o bataie de joc marca psd
 • +10 (16 voturi)    
  Proverb (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:25)

  DragosParvu [utilizator]

  Au incercat sa forțeze cresterea salariilor printr-un soi de ciudata psihologie inversa: ii obligam pe angajatori sa creasca brutul, ei riscand altfel, imagologic, imputarea scaderii veniturilor angajatilor.

  Numai ca, desi flancati mediatic din toate partile, oamenii lui Dragnea au pierdut deja, fara sa-si dea seama, un razboi de uzura, pe care singuri l-au declansat.

  Iar acum s-au trezit in cel mai mare cosmar, ca-si dinamiteaza singuri propria baza electorala. Smecheria n-a ținut, bomba le explodează fix in fata.

  E ca-n zicala cu groapa, cine-o sapa si cine cade inauntru...

  Altfel, multumim, PSD! Cum te bati tu singur, nimeni nu o face! :)
  • -7 (13 voturi)    
   Atunci, kakaia incrancenarea #rezistilor? (Joi, 9 noiembrie 2017, 4:10)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui DragosParvu

   "E ca-n zicala cu groapa, cine-o sapa si cine cade inauntru...

   Altfel, multumim, PSD! Cum te bati tu singur, nimeni nu o face! :)"
   ==========================

   Atunci, kakaia incrancenarea #rezistilor?

   Daca "PSD-ul se bate singur", cu atat mai bine pentru #rezisti, ca oricum ei nu sunt in stare s-o faca. Nu inteleg de ce #rezistii isi arunca hainele (hartia igienica) in fata Guvernului ![editat. avertisment]
   • +7 (9 voturi)    
    Bah tu esti nebun, de legat (Joi, 9 noiembrie 2017, 5:49)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Oribil om, daca te poti numi om.
 • +4 (20 voturi)    
  Liviu Dragnea chiar el (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 18:33)

  middle_brick [utilizator]

  ma doare fix in pomela de protestele voastre din strada sclavetilor, pai eu am de dat pomeni la asistati si pensionarii care au votat PSD-ul, am de dat bani la baronii si lipitorile care ne sustin, banii astia trebuiesc luati de undeva...cineva trebuie sa si sufere in tara asta.
 • -5 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 19:10)

  [anonim]

  • +5 (9 voturi)    
   masurile sunt o tampenie oricum o ieie... (Joi, 9 noiembrie 2017, 0:03)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

   numai cati bani si timp se pierd cu refacerea contractelor!

   au fost firme care au plecat din tara asta pentru modificari mai mici... sa vezi ce pariu castigator e daca se enerveaza vreo firma cu 1000+ angajati si se muta...

   modificarile fiscale sunt doar o capcana pentru creduli... aia vad "mama a scazut impozitu": da de fapt nu intra nimic in buzunar... psd pur si simplu a facut o smecherie ca sa "mareasca" salariu cu 25% fara sa-l mareasca, sa scada impozitu pe salariu de la 16 la 10% fara sa-l scada... si sa mai puna niste taxe in plus pe mediul IT fara sa creasca taxele...
   suna paradoxal da asta au facut...

   da .,.. pe ai lor o sa-i pacaleasca... si?! oricum aia se uita numai laa a3... alora le poate omora dragnea copii si tot psd o sa voteze!

   PS: am o intrebare... cam cum poate iesi bine cand statul de imprimuta,.... nustiu... la banci?! aia pe care-i injura de niste luni de zile...
 • +3 (13 voturi)    
  Alegeri anticipate. (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 19:25)

  Fdsha [utilizator]

  Cred ca sloganul si direcția tuturor (rezist, președinte, opoziție, sindicate, etc.) ar trebui sa fie: alegeri anticipate.
 • +6 (10 voturi)    
  suntem tampiti (Miercuri, 8 noiembrie 2017, 21:01)

  alllx [utilizator]

  ca nu declansam greva generalA si fiscala! nu mai platim nimi! NIMIC! nici taxe-impozite si nici utilitati! nimic! NIMIIIC!
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 noiembrie 2017, 10:45)

   [anonim] i-a raspuns lui alllx

 • +2 (6 voturi)    
  Psd e partid de angajati la stat (Joi, 9 noiembrie 2017, 0:35)

  Fu Leng [utilizator]

  Si asistatii lor,,,au habar despre sectorul privat cum are baba de mitraliera. Mea culpa, am subestimat baba.
  • 0 (2 voturi)    
   fals (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:13)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   de cand avem guvern psd avem cel mai mare numar de angajati la privat.
   este prima data cand nr de angajati la privat este mai mare decat numarul pensionarilor!!!
 • +2 (6 voturi)    
  Calcule... (Joi, 9 noiembrie 2017, 2:18)

  Gabu [utilizator]

  Salariile vor scadea cu 21% din brut (cuantumul ce se va plati din partea angajatorului pentru asigurari) si ce ramane se va mari cu 6% (procentul cu care se reduce impozitul pe venit de la 16% la 10%). Deci salariile vor creste! Cu minus.
 • +2 (12 voturi)    
  PSD vrea Romania inafara UE (Joi, 9 noiembrie 2017, 3:28)

  Lukas2017 [utilizator]

  Nu e vorba de revolutie fiscala sau revolutie in justitie.
  E mult mai simplu. E un proces etapizat de a scoate Romania din UE.
  Sunt puncte in legile fiscale si de justitie care pot pune Romania in fata unor actiuni si procese de infrigement la Bruxelles ceea ce va duce mai devreme sau mai tarziu la scoaterea Romaniei din UE.
  Eu unul sper sa nu se ajunga la aceasta decizie pana cand imi pot lua cetatenie in tara in care ma aflu acum si sa le bag pe C.U.R pasaportul romanesc la toti hotii si dependentii de pomenile electorale ale puscariabilor de la PSD.
  • 0 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:42)

   un_deget_de_secaturi [anonim] i-a raspuns lui Lukas2017

 • +1 (1 vot)    
  Sunt multe lucruri bune (Joi, 9 noiembrie 2017, 9:55)

  lucass [utilizator]

  Mi se pare o idee buna sa verifice firmele sa duca in paradiauri fiscale profitul
 • +1 (3 voturi)    
  Distrugeti PSDul-salariul la privat scade cu 20% (Joi, 9 noiembrie 2017, 10:41)

  tahomir [utilizator]

  Au inceput sa vina confirmarile de la marile firme de IT.
  Raspunsul este;
  Se analizeaza dar nu va asteptati ca brutul sa fie modificat.
  rezultatul; o scadere de cel putin 20%
  Doar Delloite a anuntat ca se compenseaza dar e un jucator mic fata de ceilalti.
 • +1 (1 vot)    
  masura trecerii contributiilor la angajat (Joi, 9 noiembrie 2017, 11:06)

  pb80tm [utilizator]

  era buna daca contributiile ar fi optionale si/sau directionate catre un administrator privat. adica sa dau eu banii de pensie si sanatate la cine vreau. si sa platesc la stat doar 10% din castig minus deduceri: asigurari de orice fel. dar astea sunt pt o romanie viitoare. ca generatia iliescu ne-a distrus.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by