Banca Transilvania a anuntat vineri ca a primit aprobarile necesare din partea Bancii Nationale a Romaniei si a Consiliului Concurentei pentru achizitionarea Bancpost si ca estimeaza ca finalizarea tranzactiei va avea loc in prima jumatate a lunii aprilie 2018. Dupa finalizarea tranzactiei, BT va deveni actionar cu drepturi depline si tot atunci va incepe integrarea Bancpost in structura Bancii Transilvania, se arata intr-un comunicat al BT, publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Banca Transilvania 1Foto: BT

Redam mai jos integral comunicatul publicat vineri pe BVB de Banca Transilvania:

"Banca Transilvania a primit aprobarile necesare din partea Bancii Nationale a Romaniei si a Consiliului Concurentei pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de catre Eurobank Group in capital social al Bancpost, precum si a participatiilor in capitalul social al societatilor din Grupul Eurobank din Romania, respectiv ERB Retail Services IFN SA si ERB Leasing IFN SA.

Astfel, in perioada urmatoare vor fi initiate procedurile specifice finalizarii tranzactiei cu Eurobank Group.

Banca Transilvania estimeaza ca finalizarea tranzactiei pentru achizitia Bancpost va avea loc in prima jumatate a lunii aprilie 2018.

Dupa finalizarea tranzactiei, BT va deveni actionar cu drepturi depline si tot atunci va incepe integrarea Bancpost in structura Bancii Transilvania."

  • Banca Transilvania si Bancpost in cateva cifre

Cu peste 13% cota de piata si active totale de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde euro), Banca Transilvania este a doua banca din Romania. BT are peste 7.000 de angajati, 2,2 milioane de clienti, fiind lider de piata in domeniul cardurilor, si aproximativ 500 de sedii.

Bancpost este pe locul 9 in topul bancilor din Romania, cu aproape 3% din piata si active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde euro). Echipa sa cuprinde peste 2.000 de angajati, iar reteaua, aproximativ 150 de sedii. Peste un milion de clienti lucreaza cu Bancpost.