Economiştii au responsabilitatea să acopere deficitul de analiză economică şi financiară pentru că altfel vine exact cine nu trebuie şi acoperă spaţiul public, intoxicând societatea cu tot felul de trăznăi, greu de reversat, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe ținute la ASE, potrivit Agerpres. "Aveţi şi avem cu toţii, ca economişti, o responsabilitate să acoperim acest gol, acest deficit de analiză economică şi financiară. El a apărut şi datorită faptului că există un principiu în comunicare( ..): într-un spaţiu gol, neacoperit, vine exact cine nu trebuie. Ei acoperă spaţiul public, intoxică societatea cu tot felul de trăznăi, ca să nu le numesc altfel, şi apoi este foarte greu să le reversezi", a spus Mugur Isărescu.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNRFoto: Hotnews

Guvernatorul a menţionat tema "dobânzii la depozitele în aur", precizând că a stăpânit opinia publică doi ani, timp în care a fost preluată.

"Această detaşare de viaţa urbei, viaţa cetăţii, "eh, vorbesc şi ei şi nu ştiu ce vorbesc", nu este una bună", a afirmat Isărescu.